Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Π.Ν.Ο.: Τελεσίγραφο για τις καθυστερούμενες αποδοχές

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 15:18 . .Την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων και αναδρομικών προς τα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ζητά με έγγραφό της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη και τον Σ.Ε.Ε.Ν., η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, υπογραμμίζοντας την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί οι ναυτεργάτες. 

Στην εν λόγω ανακοίνωση, η Π.Ν.Ο. χαρακτηρίζει κενές περιεχομένου τις μέχρι πρότονος δεσμευτικές διαβεβαιώσεις του υπουργού, σημειώνοντας προειδοποιώντας με συνδικαλιστική παρέμβαση στην περίπτωση που δεν καταβληθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές, μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Π.Ν.Ο.

«Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της συνεζήτησε δια μακρών το σοβαρότατο θέμα της οφειλής δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της Ακτοπλοΐας.

Οι διάφορες κατά καιρούς δεσμευτικές διαβεβαιώσεις εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργού και Ακτοπλοϊκών εταιρειών, για εξόφληση των οφειλών αυτών και μάλιστα σε τακτικές ημερομηνίες προ πολλού έχουν αποδεχθεί ως κενές περιεχομένου.

Η κατάσταση αυτή που καταταλαιπωρεί τον χώρο της ναυτεργασίας έχει εξαντλήσει κάθε όριο και κάθε ανθρώπινη αντοχή. Έχει εξελιχθεί σε αληθινή κοινωνική μάστιγα και οδηγήσει τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους σε δεινή οικονομική εξαθλίωση.

Εν όψει αυτών η Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε να αποστείλει σήμερα έγγραφο στον ΥΝΑ και στον ΣΕΕΝ που εκπροσωπεί την πλοιοκτησία στο χώρο της Επιβατηγού Ακτοπλοΐας, καλώντας τους εργοδότες να προβούν σε άμεση και πλήρη εξόφληση των καθυστερούμενων αποδοχών των συναδέλφων μας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, άλλως η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε συνδικαλιστική παρέμβαση από το πρωί της ημερομηνίας αυτής στα πλοία τους, που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής, μέχρι την καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους, εκτός των πλοίων των εταιρειών, που θα έχουν μέχρι τότε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους».
------------------------------------
Πηγή: theseanation.gr
------------------------------------