Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΌΔΩΡΟ

Ένας ιεράρχης της Ελληνικής Εκκλησίας πολύ γνωστός για την παρρησία του λόγου του, τη μόρφωσή του και το ποιμαντικό έργο του, έφθασε στα Κύθηρα για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του προστάτη των Κυθήρων Οσίου Θεοδώρου στις 11 και 12 Μαϊου. 




Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ και μας τίμησε για δεύτερη φορά. Σήμερα Σάββατο της Διακαινησίμου στις 7 το απόγευμα με τροποποίηση του προγράμματος της «γύρας» λόγω της αυριανής εορτής, έφθασε στη Μονή του Οσίου Θεοδώρου η Ιερά Εικόνα της Μυρτιδιωτίσσης από τα Λογοθετιάνικα και αμέσως άρχισε ο εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Νικόλαος, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο.



    
Πολύς κόσμος παρακολούθησε τον εσπερινό, που έγινε παρουσία της Ιεράς Εικόνας της Μυρτιδιώτισσας και της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου, κάτι που είχε ξανασυμβεί το 1983, πριν 30 χρόνια. Οι αρχές του τόπου με επικεφαλής το Δήμαρχο Κυθήρων παρακολούθησαν τον εσπερινό καθώς και πολύς κόσμος από την Πελοπόννησο από την Κορώνη, την πατρίδα του Οσίου.
     
Οι προσκυνητές υπομονετικά περίμεναν να φιλήσουν το χέρι του Σεβασμιότατου Νικολάου και να πάρουν μαζί με τον άρτο την ευλογία του.




---------------------------------------------
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΧΑΡΟΣ    
---------------------------------------------