Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

"Ρήμαξαν " Ελαιόκαρπο και μηχανήματα !

Σε εφιάλτη εξελίσσεται για τους ελαιοπαραγωγούς της Ηλείας η συγκομιδή της ελιάς. Σε διάφορά σημεία του νομού, καταγράφονται κρούσματα είτε κλοπής των σακιών με την συγκομισμένη ελιά, είτε κλοπής των εργαλείων.

 Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα στάνταρ εισόδημα για τους ελαιοπαραγωγούς ή έστω το λάδι μιας οικογένειας για μια χρονιά τουλάχιστον να γίνεται βορά των κλεφτών.

Στα προ δεκαημέρου κρούσματα κλοπής του ελαιοκάρπου στην περιοχή του Δήμου Ζαχάρως ήρθαν να προστεθούν και άλλα δύο, όπου η λεία των δραστών φτάνει τους δύο τόνους.

Στο Γιαννιτσοχώρι οι κλέφτες της ελιάς, «σήκωσαν» από λιοστάσι σχεδόν ενάμισι τόνο καρπού. Ο ιδιοκτήτης του είχε μαζέψει το Σάββατο τις ελιές του, έφυγε με το σούρουπο και επέστρεψε το πρωί της Κυριακής για να πάρει τα τσουβάλια. Αυτά όμως δεν υπήρχαν πουθενά μέσα στο χωράφι του. Είχαν εξαφανιστεί όχι ως δια μαγείας, αλλά λόγω της δράσης των «κυνηγών της ελιάς».

Έτσι κατήγγειλε αργότερα το γεγονός στο Α.Τ. Ζαχάρως. Οι κλέφτες είχαν πάρει 27 τσουβάλια με50 κιλάκαρπού το καθένα.

Όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό συμβάν... Στο Λέπρεο συνέβη ακριβώς το ίδιο. Οι μαζεμένες ελιές από το Σάββατο βρέθηκαν στο στόχαστρο - προφανώς των ίδιων - κλεφτών. Σε αυτή την περίπτωση η λεία ήταν δέκα τσουβάλια με50 κιλάκαρπό.

Σε μια τρίτη περίπτωση στο Κάστρο Κυλλήνης οι κλέφτες δεν πήραν τα σακιά με τις ελιές, αλλά τα εργαλεία για τη συγκομιδή του καρπού. Συγκεκριμένα από μια καρότσα που ήταν σταθμευμένη έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη πήραν το ραβδιστικό και τα ελαιόπανα που χρησιμοποιούνται στη συλλογή του καρπού, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ
----------------------------------------
Πηγή: newsmessinia.blogspot.gr
----------------------------------------