Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Τσαλαβουτώντας στο «Πρώτο Θέμα»

Ο Θ. Αναστασιάδης την περασμένη εβδομάδα στο άρθρο του «Μπαμ και κάτω» προέτρεπε ευθέως τους πολίτες στη βία βαφτίζοντας την αυτοδικία «άμυνα» και χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον ηλικιωμένο που σκότωσε πριν από χρόνια έναν κλέφτη, αθωώθηκε και λίγες ημέρες πριν σκότωσε ξανά εν ψυχρώ έναν 29χρονο άοπλο που προσπαθούσε να διαρρήξει το μαγαζί του.

 
Οι πρόσφατες σκηνές λιντσαρίσματος του δολοφόνου της Δώρας και η επίθεση στον συνήγορό του επιβεβαιώνουν ότι «το μήνυμα ελήφθη».

Ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» προχώρησε σήμερα με νέα δόση «ένεσης πανικού» στους πολίτες και με επίθεση στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης γράφοντας ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι 3.000 βαρυποινίτες τους οποίους «ευεργέτησε»!

Όμως και τα τρία παραδείγματα που αναφέρονται στο πρωτοσέλιδο είναι προϊόντα «παραγωγής» του «Πρώτου Θέματος» δεδομένου ότι:

«ο χασάπης»: ο δολοφόνος της Δώρας αφέθηκε ελεύθερος με τον Νόμο Παρασκευόπουλου.

Η αλήθεια: το υπουργείο Δικαιοσύνης έβγαλε αμέσως ανακοίνωση που διέψευδε την «είδηση» δεδομένου ότι ο δράστης θα είχε ούτως ή άλλως αποφυλακιστεί είτε υπήρχε είτε δεν υπήρχε ο νόμος εφόσον είχε συμπληρώσει το απαιτούμενο διάστημα έκτισης ποινής.

«ο βιαστής»: ο δολοφόνος και βιαστής μιας φοιτήτριας στη Γερμανία. (Ο δράστης ήταν αλλοδαπός και είχε εισέλθει παράνομα στη Γερμανία αφού είχε περάσει πρώτα από τις ελληνικές φυλακές).

Η αλήθεια: ο δολοφόνος της Γερμανίδας φοιτήτριας όταν είχε επιτεθεί για να ληστέψει την κοπέλα στην Κέρκυρα ήταν ανήλικος και είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στην Ε.Ε. οι ανήλικοι έχουν διαφορετική αντιμετώπιση και ο Νόμος Παρασκευόπουλου υιοθέτησε τις ευρωπαϊκές διατάξεις εξαιρώντας μόνο τα ειδεχθή εγκλήματα, όπως δολοφονία, βιασμό κ.λπ.

Ο ανήλικος τότε αλλοδαπός πήγε στις φυλακές και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους αφού συμπλήρωσε το απαραίτητο διάστημα έκτισης ποινής. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο Νόμος Παρασκευόπουλου ο ίδιος θα είχε ούτως ή άλλως αποφυλακιστεί λίγους μήνες αργότερα με βάση τον Σωφρονιστικό Κώδικα. Οι γερμανικές αρχές όμως δεν είχαν ελέγξει την είσοδό του στη χώρα, όπως είχαν υποχρέωση, και δεν είχαν διαπιστώσει ότι ήταν παραβάτης.

«ο εκτελεστής»: ο δράστης της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου είχε αφεθεί ελεύθερος με τον Νόμο Παρασκευόπουλου.

Η αλήθεια: ο συγκεκριμένος είχε παραβιάσει την άδειά του από τις φυλακές ενώ αφέθηκε ελεύθερος το 2015 (είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη έχοντας εκτίσει τα 2/5 της ποινής του). Πράγματι αποφυλακίστηκε στις 20.5.2015, σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, έχοντας όμως εκτίσει το 1/3 της ποινής του, πράγμα που ούτως ή άλλως (ασχέτως του Νόμου Παρασκευόπουλου) του έδινε το δικαίωμα να ζητήσει υφ' όρον απόλυση.

Στη συνέχεια αποφυλακίστηκε με εντολή απέλασης. Λίγο αργότερα συνελήφθη ξανά κατηγορούμενος για κλοπές για τις οποίες πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση. Η προσμέτρηση των ποινών όμως γίνεται μόνο αφού τελεσιδικήσει μία απόφαση, δηλαδή γίνει και η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Στη συνέχεια  ο κρατούμενος δραπέτευσε στη διάρκεια άδειας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα χωρίς τις κατασκευές και την προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών.

Όσο για τους 3.000 βαρυποινίτες που «κυκλοφορούν ελεύθεροι» μπορούμε να προσθέσουμε σ' αυτούς και όσους βαρυποινίτες αφέθηκαν ελεύθεροι απευθείας από τα δικαστήρια με αποφάσεις αναστολών ποινής, να προσθέσουμε όσους κυκλοφορούν με ολιγοήμερες άδειες, να προσθέσουμε όσους κυκλοφορούν ελεύθεροι διότι δεν έχει ακόμα τελειώσει η δίκη τους και να αισιοδοξούμε για τα πόσα ελάχιστα παραδείγματα υποτροπής υπάρχουν και πόσες χιλιάδες άνθρωποι αρπάζουν και αξιοποιούν την όποια δεύτερη ευκαιρία τούς παρέχει ένα κράτος Δικαίου.

Όσο για τους υπέρμαχους της θανατικής ποινής και της εξόντωσης των κρατουμένων, ας παραμείνουν αναγνώστες του κάθε μεσαιωνικού και μισαλλόδοξου εντύπου ή Μέσου που τα υπερασπίζεται φανερά ή κρυφά.
----------------------------------------------------
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών-Α.Ψ.
----------------------------------------------------