Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ένας νεκρός στο Δήμο Ευρώτα!

ΣΚΑΛΑ. 17.00 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο απεγκλωβισμός ατόμων από τα LIDL στο Βλαχιώτη από βαραία οχήματα. Στο μεταξύ επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 73χρονου βοσκού στο Βλαχιώτη. Λεήμονας και Έλος έχουν εκκενωθεί.
Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.:


α) 24,5- 26 χιλιόμετρο Ε.Ο. Σπάρτης- Γυθείου η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί.
β) 19 - 21,5 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τάραψας - Μονεμβασιάς (Περιοχή Δ.Κ. Σκάλας) από τη γέφυρα του ποταμού Ευρώτα  μέχρι την Τ.Κ. Βλαχιώτη και παρακείμενων επαρχιακών και δημοτικών οδών, η κυκλοφορία έχει διακοπεί. 
γ) 13 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Σκάλας-Γερακίου, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί. 
δ) 1 έως 1,3 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Απιδέας- Αγίου Δημητρίου Ζάρακος, η κυκλοφορία έχει διακοπεί. 
ε) 1 έως 4 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βλαχιώτη - Γούβες, η κυκλοφορία έχει διακοπεί. 
στ) 43 έως το 43,2 χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Σπάρτης - Αγίου Δημητρίου, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια.
ζ) Καθίζηση οδοστρώματος και διακοπή κυκλοφορίας στο 13ο χλμ. Σκάλας-Γερακίου (προς Γράμμουσα) 
η) Πλημμυρικά φαινόμενα στη διασταύρωση Απιδιάς προς Άγιο Δημήτριο. Λειτουργεί μόνο το ρεύμα κυκλοφορίας προς Νιάτα. 
θ) Για να μεταβεί κάποιος από τη νοτιοανατολική Λακωνία προς Σπάρτη πρέπει να ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Απιδιά-Νιάτα-Αγ. Δημήτριο, Γεράκι και Σπάρτη. Την ίδια διαδρομή πρέπει να ακολουθήσουν και όσοι επιθυμούν να μεταβούν από Σκάλα προς Γύθειο.

 
14.30 Στη Λακωνία μεταβαίνουν ενισχύσεις από την Αθήνα. Τα έντονα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, όπου, σύμφωνα με τις Αρχές, έσπασε ένα φράγμα του Ευρώτα. Στην περιοχή ήδη δρα ελικόπτερο μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

14.15 Ένας νεκρός είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός της πλημμύρας στον κάμπο της Σκάλας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες παρέσυραν άτυχο ηλικιωμένο, μάλλον από το Βλαχιώτη, ο οποίος και πνίγηκε. Ισχυρές δυνάμεις υπηρεσιών, εθελοντών αλλά και ο Δήμαρχος Ευρώτα βρίσκονται στα δυσδιάκριτα πλέον και μεταβαλλόμενα διαρκώς όρια του ποταμού


11.04 Mεγάλη αγωνία έχουν οι πολίτες της Λακωνίας για το αν θα αντέξει η γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα. Δείτε στο notospress.gr φωτογραφίες που ελήφθησαν ώρα 11 το πρωί. 

Ο Ευρώτας έχει θυμώσει και περνά και πάνω από τη γέφυρα. Αρκετοί αναγνώστες αγωνιούν για το αν θα αντέξει η γέφυρα όταν καταλήξουν σε αυτήν κορμοί δένδρων… Να σημειωθεί ότι η γέφυρα είναι η μοναδική διάβαση από την κεντρική προς την νότια και από την ανατολική προς την δυτική Λακωνία. 

Να σημειωθεί επίσης ότι η συγκεκριμένη γέφυρα θεωρείται αδύναμη να δεχθεί μεγάλους όγκους νερού… Με την προσευχή στο στόμα όλοι σχεδόν οι Λάκωνες. Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

 
Η ιστορία στήριξης ή πλήρους ανακατασκευής της συγκεκριμένης γέφυρας έχει γνωρίσει 7 Πρωθυπουργούς και 5 Περιφερειάρχες…
--------------------------------------
Πηγή: notospress.gr
-------------------------------------