Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ 2.500 ΠΛΑΣΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ερώτηση για την νομιμοποίηση 2.500 πλαστών τίτλων σπουδών κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος στους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. 

Ο κ. Κατσαφάδος τονίζει ότι το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία να αποκτήσουν νόμιμο τίτλο σπουδών, την ώρα που περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι με πτυχία και μεταπτυχιακά είναι άνεργοι. 

 
Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ανοίγει παραθυράκι για τους κατόχους παράνομων και πλαστών τίτλων σπουδών ώστε να μείνουν στη θέση τους, με μια διαδικασία εξετάσεων που δήθεν θα πιστοποιεί τις γνώσεις τους και οι οποίες θα διενεργούνται από επιτροπή του δημοσίου.

Ο κ. Κατσαφάδος τονίζει ότι «η Πολιτεία οφείλει να δίνει το παράδειγμα στους νέους και τις νέες που αγωνίζονται για μια θέση στο πανεπιστήμιο, καθώς και σε αυτούς που αγωνίζονται για μια θέση εργασίας και όχι να ‘’επικροτεί’’ ή να συγκαλύπτει ενόχους για απάτη προκαλώντας ανισότητες.»

Η ερώτηση του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:

«Την ώρα που χιλιάδες ελληνόπουλα της Γ’ Λυκείου αγωνίζονται, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, για μια θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο, έκπληξη προκαλεί η είδηση ότι το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να διενεργήσει επανεξέταση για τους 2.500 περίπου κατόχους παράνομων και πλαστών τίτλων σπουδών από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης. 

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση ανοίγει παραθυράκι για τους κατόχους παράνομων και πλαστών τίτλων σπουδών, ώστε να μένουν στη θέση τους, με μια διαδικασία εξετάσεων, που δήθεν θα πιστοποιεί τις γνώσεις τους και οι οποίες θα διενεργούνται από επιτροπή του δημοσίου. 

Επειδή ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί μια μη αποδεκτή πρακτική, καθώς οι κάτοχοι παράνομων και πλαστών τίτλων σπουδών είναι ένοχοι για απάτη και εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του ποινικού νόμου,
Επειδή η πολιτεία οφείλει να δίνει το παράδειγμα στους νέους και τις νέες που αγωνίζονται για μια θέση στο πανεπιστήμιο, καθώς και σε αυτούς που αγωνίζονται για μια θέση εργασίας και όχι να ‘’επικροτεί’’ ή να συγκαλύπτει ενόχους για απάτη, προκαλώντας ανισότητες, 

Επειδή η πολιτεία οφείλει να καταπολεμήσει άμεσα τα φαινόμενα διαφθοράς, καθώς και τις περιπτώσεις πλαστών τίτλων σπουδών, που ταλανίζουν χρόνια το δημόσιο και όχι να τα ενισχύει,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1.            Είναι πράγματι στις προθέσεις τους να φέρουν σχετική διάταξη για την επανεξέταση των κατόχων πλαστών πτυχίων; Αν ναι, για ποιο λόγο να γίνει μια τέτοια διαδικασία και να μην καλυφθούν οι θέσεις τους από τη λίστα επιλαχόντων;
2.            Τι προτίθενται να πράξουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το θέμα των πλαστών πτυχίων;

Πειραιάς 26 Μαΐου 2016

Ο Ερωτών Βουλευτής    
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων