Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Σχολής Γονέων της Ι.Μ. Κυθήρων

Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαίου οι εργασίες της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Η Σχολή Γονέων αποτελεί δημιούργημα του Μητροπολίτη Σεραφείμ και μετρά ήδη 10 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς στο νησί, με μηνιαίες συνάξεις όπου αναπτύσσονται επίκαιρα ζητήματα από εξειδικευμένους εισηγητές.
Η τελευταία σύναξη για φέτος απέσπασε μεγάλο ενδιαφέρον λόγω του κύρους του ομιλητή. 

  
Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου και του Δημάρχου Κυθήρων ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, που αποτελεί μια μεγάλη επιστημονική φυσιογνωμία παγκοσμίου κύρους στον τομέα της δυσλεξίας, του αυτισμού και των ειδικών μαθησιακών αναγκών.

Ο π. Απόστολος ανέπτυξε τα επίκαιρα ζητήματα της δυσλεξίας, του σχολικού εκφοβισμού, της χρήσης διαδικτύου καθώς και της συμμοριοποίησης ανηλίκων.

Ο λόγος του ήταν εξαιρετικά μεταδοτικός και οι ερωτήσεις του κοινού και των εκπαιδευτικών πάρα πολλές.

Ο π. Απόστολος ανέφερε πολλά παραδείγματα από την πλούσια διεθνή εμπειρία του, ενώ προέτρεψε τους γονείς να αντιμετωπίζουν τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με αγάπη και υπομονή και με την βοήθεια ειδικών και όχι με άσκηση πίεσης προς τα παιδιά.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε θερμά και μαζί με το Δήμαρχο ανακοίνωσαν ότι ο π. Απόστολος θα επισκεφθεί ξανά το νησί για κατ΄ ιδίαν ενημέρωση προς τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές.

kabaliotis1 

kabaliotis2 

kabaliotis3 

kabaliotis4 
-----------------------------
Πηγή: romfea.gr
-----------------------------