Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα συνεργαζόμενα Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία Αττικής, συνεχίζοντας την επί σαράντα έτη και πλέον συλλογική τους δράση, διοργάνωσαν και φέτος τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την 152η Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


1. Στις 11.00 π.μ  πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση. Ακολούθως τα Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία με τις σημαίες τους, συνοδευόμενοι από πλήθος κόσμου και με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, κατέθεσαν στεφάνι  στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

2. Στις 19.00 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των Σωματείων. Χορωδίες & χορευτικά συγκροτήματα από κάθε σωματείο, δημιούργησαν μια εορταστική βραδιά με τοπικά τραγούδια & χορούς, προκαλώντας συναισθήματα χαράς, ευθυμίας & πατριωτικής αγάπης, στην κατάμεστη, από Επτανήσιους & φίλους, αίθουσα. 


Την ευθύνη της οργάνωσης των εκδηλώσεων είχε η «Ένωση Ζακυνθίων  Αθήνας» και με την σκηνοθετική επιμέλεια του Ζακύνθιου σκηνοθέτη κ. Τώνυ Λυκουρέση όλα τα συγκροτήματα είχαν μοναδικές επτανησιακές  εμφανίσεις, που θα μείνουν αξέχαστες.

Τα Κύθηρα εκπροσωπήθηκαν από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών με το χορευτικό του τμήμα, το οποίο με την εξαιρετική του εμφάνιση και με τη συνοδεία βιολιού και λαούτου από κυθήριους μουσικούς, έδωσε την κυθηραϊκή νότα στην εκδήλωση.



Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών
Βάσω Σαμίου-Φλωροπούλου