Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ομιλία της βουλευτή Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση στην Ετήσια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM).



Μαρία Ρεπούση
                                                Βουλευτής Α΄ Πειραιά


                                                Πειραιάς, 14/12/2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ομιλία της βουλευτή Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση στην Ετήσια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM).


Τη ΔΗΜΑΡ εκπροσώπησε στη συνάντηση που έγινε με την ευκαιρία της διοργάνωσης της αντιρατσιστικής πορείας από τη Βουλή στην Ακρόπολη η βουλευτής Α΄ Πειραιά, Μαρία Ρεπούση. Στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εκτιμούμε την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος να πραγματοποιήσει τις εργασίες του Ετήσιου Συνεδρίου του στη χώρα μας, γεγονός που σηματοδοτεί την ενεργή συμπαράσταση τους σε ένα υπαρκτό για την κοινωνία μας πρόβλημα – του ρατσισμού. Το ρεύμα αυτό έχει δυστυχώς πια και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση μέσα από τη Χρυσή Αυγή, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που εκμεταλλεύεται την κρίση – οικονομική, πολιτική, κοινωνική – την απουσία του κράτους στην προστασία του πολίτη καθώς και τις ρατσιστικές, εθνικιστικές και σεξιστικές αντιλήψεις που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία…»

«… Η εμφάνιση ρατσιστικών πράξεων βίας είναι συχνότερη στις περιοχές όπου συμβιούν αφενός μετανάστες και αφετέρου Έλληνες που πλήττονται πολύ από την κρίση. Είναι κυρίως περιοχές στις οποίες η Χρυσή Αυγή δημιουργεί τις συμμορίες της εκμεταλλευόμενη το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πανευρωπαϊκό αντιρατσιστικό μέτωπο που θα ενσωματώνει μέλη από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και θα αποτελέσει δυναμική απάντηση σε αυτό το ακραίο φαινόμενο…»