Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

3ο Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων της μέλισσας στην Κομοτηνή

Με μέλι και προϊόντα της μέλισσας στο 3ο φεστιβάλ του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού

Ακόμα πιο γλυκιά γεύση αναμένεται να έχουν οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και σε αυτό πρόκειται να συμβάλλει ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ροδόπης. 
Λίγο καθυστερημένα σε σύγκριση με τα δυο προηγούμενα χρόνια, αλλά συμπίπτοντας χρονικά με το εορταστικό κλίμα, που έχει δημιουργηθεί στην πόλη, το 3ο Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων της μέλισσας θα ξεκινήσει 14/12/2012 και θα διαρκέσει τρεις συνολικά ημέρες. 
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, που θα φιλοξενηθεί στο χώρο της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής, μελισσοκόμοι-μέλη του Συνεταιρισμού πρόκειται να εκθέσουν τη μεγάλη γκάμα προϊόντων τους, ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό της πόλης μας για τις ευεργετικές τούς συνέπειες στην υγεία και όχι μόνο. 
Μέλι, βασιλικός πολτός, γύρη, πρόπολη, αλλά και κερί, αγνά και ποιοτικά, παραγόμενα με μεράκι από τις μέλισσες της Ροδόπης. Αλλά και συνοδευτικά, οι παραγωγοί θα προσφέρουν στο κοινό απολαυστικούς λουκουμάδες και ρακόμελο.



Δημιουργία συσκευαστηρίου του Συνεταιρισμού, με έδρα τη διασταύρωση της Καρυδιάς

Όπως ομολόγησε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Δημήτρης Ζάχος, η τρίτη αυτή διοργάνωση του Φεστιβάλ μελιού στην Κομοτηνή ήρθε κυρίως ως αποτέλεσμα της έντονης παρότρυνσης κατοίκων της περιοχής, σε μια περίοδο που τα μέλη του Συνεταιρισμού λειτουργούσαν υπό ιδιαίτερη πίεση, λόγω μετακόμισης και προετοιμασίας του καινούργιου χώρου τους, στη διασταύρωση τής Καρυδιάς, εκεί όπου σκοπεύουν να κατασκευάσουν το συσκευαστήριό τους. 
Το σύγχρονο συσκευαστήριο θα αποτελέσει το εφαλτήριο του Συνεταιρισμού, για να «ανοίξει τα φτερά του» και να κατακτήσει με τα προϊόντα του πολύτιμες αγορές του εξωτερικού, που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. 



«Ανοίγει φτερά» για τις αραβικές χώρες και τη Σιγκαπούρη


Ήδη ο Συνεταιρισμός έχει προωθήσει στη Σιγκαπούρη ένα καινούργιο πολλά υποσχόμενο προϊόν του, τις κεραλοιφές, ενώ σε επαφές βρίσκεται με αραβικές χώρες, με αντικείμενο την εξαγωγή 100 τόνων μελιού από τη Ροδόπη. 
Η δημιουργία του συσκευαστηρίου, που βασίζεται σε προδιαγραφές που απαιτούν οι διεθνείς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο των εξαγωγών και σε άλλες χώρες. 
«Τα προϊόντα μας έχουν προοπτική», υπογράμμισε ο κ. Ζάχος, επισημαίνοντας τη σημαντική συμβολή που μπορεί να έχει στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας και στην εν γένει οικονομική ανάπτυξη του νομού. «Γι’ αυτό επιμένουμε ότι πρέπει αυτός ο κλάδος κάποτε να προσεχθεί ώστε να πάμε μπροστά», υπογράμμισε.

Ενεργή συμμετοχή σε κινήματα αλληλεγγύης, προκειμένου ο κόσμος να γνωρίζει τα προϊόντα της κυψέλης
Παράλληλα, πάντως, με τις επαφές που υπάρχουν με χώρες του εξωτερικού, ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός δίνει αδιάλειπτα το «παρών» στα κινήματα αλληλεγγύης, που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, ενώ η ίδια συνεργασία αναμένεται να επιτευχθεί και με αντίστοιχα κινήματα της Θεσσαλονίκης. 
«Σε αυτά τα κινήματα συμμετέχουμε και θα συμμετέχουμε πιο ενεργά», τόνισε ο κ. Ζάχος, «ώστε ο κόσμος να μπορέσει πρώτα από όλα να γνωρίσει το προϊόν και να το ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα στα ράφια των σούπερ μάρκετ». 
Κλείνοντας κάλεσε τους Ροδοπίτες να εμπιστεύονται το μέλι των τοπικών παραγωγών και φυσικά να περάσουν από την πλατεία για να το γνωρίσουν στη διάρκεια των επομένων τριών ημερών του Φεστιβάλ.
-----------------------------
Πηγή:paratiritis-news.gr
-----------------------------