Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Το "Άγιο Φως" στα Κύθηρα

Το Άγιο Φως έφθασε και εφέτος στα Κύθηρα καθώς τα Κύθηρα είχαν συμπεριληφθεί στους προορισμούς του Αγίου Φωτός μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το Άγιο Φώς παρέλαβε από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Θεόδωρος Κουκούλης, αμέσως μετά την άφιξή του από τα Ιεροσόλυμα.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου επιβιβάσθηκε σε αεροσκάφος της Πολεμικής αεροπορίας με προορισμό το αεροδρόμιο Κυθήρων.









Την άφιξη στο αεροδρόμιο των Κυθήρων του Αγίου Φωτός υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ οι Αντιδήμαρχοι κ.Μ.Πρωτοψάλτης και Ν. Μεγαλοκονόμος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λ.Βέζος καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος κ. Θ.Κουκούλης παρέδωσε το 'Αγιο Φως στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μας και οι αρχές κατευθύνθηκαν στην αίθουσα αφίξεων όπου το συγκεντρωμένο πλήθος του κόσμου ανέμενε με ανυπομονησία να πάρει το Άγιο Φώς, όπου έλαβε χώρα ευχαριστήριος δέηση.









Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή της παραλαβής του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Κυθήρων, το Άγιο φως μεταφέρθηκε απο τον Μητροπολίτη μας στον ιερό Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου στη χώρα.
-----------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Evita Foto
-----------------------------------------------------