Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Εφέτος το ταξίδι στα Κύθηρα είναι ροκ

Από Last Drive και Μodrec ως Σαβίνα Γιαννάτου, Ολια Λαζαρίδου και... εναλλακτική «Τραβιάτα» περιλαμβάνει το φεστιβάλ στο επτανησιακό νησί

Το νησί των Κυθήρων αποκαλύπτει εφέτος το καλοκαίρι τη ροκ πλευρά του μέσα από ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να ανεβάσει τα ντεσιμπέλ και την αδρεναλίνη στα ύψη. Από τη διοργάνωση «From ex to next. Κythera rock summer 2010» δεν θα λείψουν όμως και οι πιο μελωδικές στιγμές από σημαντικά ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, καθώς και οι θεατρικές παραστάσεις.

Την αυλαία του φεστιβάλ ανοίγουν την Κυριακή 1η Αυγούστου οι Μodrec. Το ελληνικό συγκρότημα, που πρόσφατα έκανε τα πρώτα του βήματα στη βρετανική αγορά, υπόσχεται να ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα με τους εναλλακτικούς ήχους του και τη θετική ενέργεια που εκπέμπει.

Οι βετεράνοι της εγχώριας ροκ σκηνής Last Drive παίρνουν τη σκυτάλη στις 3 Αυγούστου. Αν κρίνουμε από το πολυάριθμο κοινό που τους ακολουθεί κάθε φορά που εμφανίζονται σε αθηναϊκές σκηνές, κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στα Κύθηρα. Την επόμενη ημέρα σειρά έχει ο Αμερικανός (αλλά εδώ και χρόνια μόνιμος κάτοικος Αθηνών) Μπλέιν Ρέινινγκερ , ο οποίος έγινε γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα μας από τους ατμοσφαιρικούς Τuxedomoon. Με τις ροκ καταβολές του φεστιβάλ μπερδεύεται και το αντίστοιχο Μεσογειακής Μουσικής και Θεάτρου, φιλοξενώντας στις 7 Αυγούστου ένα μαγικό παραμύθι περιπέτειας και μεταμορφώσεων που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θεατές, από τη Μάνια Μαράτου και τον Αντώνη Μαράτο.

Στις 16 Αυγούστου η Σαβίνα Γιαννάτου ενώνει τις δυνάμεις της με την Ευγενία Καρλαύτη, ενώ στις 17 Αυγούστου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τζαζ- και όχι μόνο- αυτοσχεδιασμούς από τους Ηuman Τouch ( Ντέιβιντ Λιντς, Σταύρος Λάντσιας, Γιώτης Κιουρτσόγλου ).

Η «Περσεφόνη» του Γιάννη Ρίτσου συναντά την έκφρασή της επί σκηνής με επικεφαλής τους ηθοποιούς Ολια Λαζαρίδου και Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη στις 18 Αυγούστου, ενώ την αμέσως επόμενη βραδιά τον λόγο θα έχει ο μουσικός και τραγουδιστής Βασιλικός, μέλος των Raining Ρleasure- το επιτυχημένο συγκρότημα από την Πάτρα που έκανε τα αγγλικά να ηχούν σαν μητρική του γλώσσα-, ο οποίος ακολουθεί παράλληλα σόλο καριέρα.

Η ομάδα Οper(o) παρουσιάζει στις 20 και 21 Αυγούστου μια εναλλακτική, διαδραστική «Τραβιάτα» και η αυλαία του φεστιβάλ θα κλείσει με την παράσταση «Γυναίκες μονολογούν» από τη θεατρική ομάδα ΦΩΣ. Οσο λοιπόν η Αθήνα αδειάζει και τα Κύθηρα κερδίζουν όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα το να συνδυαστούν οι καλοκαιρινές βουτιές με ροκ βραδιές, μελωδικές αποδράσεις και θεατρικές προτάσεις.


ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
* Καψάλι Κυθήρων η Από 1 ως 22 Αυγούστου η Πληροφορίες, τηλ. 27360 31213, www. zeidoros.gr
---------------------------------------------------------------
Πηγή: Το ΒΗΜΑ-ΑΣΤΕΡΟΠΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
---------------------------------------------------------------