Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Η δημοτική παράταξη με την πομπώδη ονομασία “Νέα Πορεία - Όραμα και Έργο”, εκπροσωπούμενη από τον κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη, υποδέχθηκε την εμφάνιση της Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας με αρκετή αμηχανία.

Χαίρεται βέβαια, όπως σημειώνει ο κύριος Πρωτοψάλτης στο φαξ που έστειλε σε ραδιοφωνικό σταθμό, «για το διαφαινόμενο ενδιαφέρον νέων ανθρώπων», λυπάται όμως γιατί στη διακήρυξή της «επικρίνει την παρούσα Δημοτική Αρχή» - και μάλιστα, «αστήρικτα»!

Όσο για το γεμάτο απογοήτευση εκείνο παράπονο (στην ίδια ανακοίνωσή τους της 25/6) ότι τάχα «τα νέα παιδιά... καπελώνονται από το φθαρμένο και μουχλιασμένο χθες», προφανώς υποδηλώνεται πως «καλά είναι τα νέα παιδιά, αρκεί να τα καπελώνουμε... εμείς!».

Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Κυθήρων εμφανίζεται δημοτική παράταξη ακαπέλωτη, δημοκρατική και ανεξέλεγκτη από τα πολιτικά κόμματα (ναι, τα ίδια αυτά πολιτικά κόμματα που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής). Το παραδέχεται εξάλλου και η δημοτική αρχή στο κείμενό της, αποκαλώντας μας «παράταξη ακέφαλη». Τι είμαστε τελικά, κ. Μάκρα; Ακέφαλοι ή καπελωμένοι; Γιατί και τα δύο συγχρόνως είναι αδύνατον: καπέλο χωρίς κεφάλι δεν γίνεται...

Την απογοήτευση της παράταξης του κου Μάκρα, εντείνει το γεγονός ότι είμαστε, λέει, «ομάδα διαμαρτυρίας» – σαν να ισχυρίζονται πως η διαμαρτυρία είναι όχι μόνο αθέμιτη, αλλά και ανεξήγητη.

Μα, αγαπητοί κύριοι της δημοτικής αρχής, το γεγονός και μόνο ότι εμφανίσθηκε από το πουθενά μια μεγάλη και συμπαγής ομάδα ανθρώπων όλων των ηλικιών και πολιτικών πεποιθήσεων για να εκφράσει, μεταξύ άλλων, και την οργή και διαμαρτυρία της για τα τεκταινόμενα στον δήμο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα έπρεπε να σας βάλει σε σκέψεις. Γιατί το σίγουρο είναι πως στους επερχόμενους μήνες θα τα συναντήσετε από όλο και περισσότερους Κυθήριους.

Τέλος, συμφωνούμε απόλυτα πως «το αύριο των Κυθήρων - ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε - απαιτεί σοβαρότητα, γνώση, εμπειρία”. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους πιστεύουμε πως είναι καιρός η παράταξη του κου Μάκρα να απομακρυνθεί από τη διαχείριση του νησιού μας.
-------------------------------------------
ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, 28/6/10
-------------------------------------------