Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Χαριστικό Παζάρι ανταλλακτικών προϊόντων - Χριστούγεννα στο Δ. Μονεμβασιάς με κέντρο το συνάνθρωπο

Τελικά η κρίση έφερε πιο επιτακτική την ανάγκη κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας και στη Λακωνία.


Μαθητές, σύλλογοι και φορείς έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα αγάπης και συμπαράστασης προς τους πολίτες που βιώνουν πιο έντονα τις συνέπειες της ύφεσης, πιστοί στο πνεύμα των ημερών και του χριστουγεννιάτικου μηνύματος για αλληλοβοήθεια.

Οι ανθρωπιστικές δράσεις έρχονται αυτή τη φορά από το Δ. Μονεμβασιάς, καθώς με πρωτοβουλία του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνεται το 1ο χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι.

Πρόκειται για μια νέα εμπειρία που στόχο έχει, μέσα από την ανταλλαγή των απόψεων και την προσφορά, να οπλιστεί ο κόσμος με πείσμα και δύναμη, ώστε να συνεχίσει ενάντια στην απομόνωση, τη μιζέρια και τα κοινωνικά αδιέξοδα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο προαύλιο του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου Συκέας, με την ευγενική παραχώρηση του χώρου από τον πρόεδρο, παναγιότατο μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος.

Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να «αγκαλιάσουν» την προσπάθεια και να προσφέρουν προϊόντα που δε χρησιμοποιούν αλλά είναι σε καλή κατάσταση, όπως ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, εργαλεία, cd κλπ. Και επειδή πρόκειται για ανταλλακτικό παζάρι, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν από τα προσφερόμενα είδη ό,τι χρήσιμο για τους ίδιους.

Τα αγαθά που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε όσους συμπολίτες μας στερούνται της δυνατότητας να τα αγοράσουν από την τσέπη τους, ενώ με τον τρόπο αυτό επαναχρησιμοποιούνται προϊόντα που θα έμεναν για χρόνια αχρησιμοποίητα ή θα πήγαιναν για πέταμα.

Το 1ο χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι θα λειτουργεί το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, από τις 10.30΄ το πρωί έως τις 5.30΄ το απόγευμα.

Σημειώνεται, πως όσα είδη περισσέψουν θα σταλούν σε ιδρύματα με φιλανθρωπικό έργο.
-----------------------
Πηγή: lakonikos.gr
-----------------------