Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Παρουσία και συμμετοχή στην Ενημερωτική Συγκέντρωση που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών για το Νέο Νόμο που κατατέθηκε και ψηφίσθηκε στη Βουλή



Μαρία Ρεπούση
                                                             Βουλευτής Α’ Πειραιά
                                                                                                Πειραιάς 12/12/12
Θέμα: Παρουσία και συμμετοχή στην Ενημερωτική Συγκέντρωση που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών για το Νέο Νόμο που κατατέθηκε και ψηφίσθηκε στη Βουλή 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην Ενημερωτική Συγκέντρωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Π.Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ) που έγινε στον Πειραιά παρευρέθηκε η Βουλευτής Α’ Πειραιά και Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση. 

Στην ομιλία της αναφέρθηκε στο νέο τοπίο παροχής ιδιωτικής εκπαίδευσης που δημιουργούν αφενός οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας αλλά και συγκεκριμένες επιλογές του υπουργείου παιδείας στις οποίες η ΔΗΜΑΡ έχει αντιταχθεί και προσπαθεί να διορθώσει. 

Ανάμεσα σε αυτές είναι και πολλές από τις ρυθμίσεις που αφορούν στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών που καλύπτουν με επιτυχία το κενό των δημόσιων σχολείων για την παροχή ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.   

Οι ρυθμίσεις αυτές υπογράμμισε η βουλευτής ευνοεί τα μεγάλα φροντιστήρια και αδικεί τις μικρές μονάδες που καλούνται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις του Νόμου.

Όπως ενημέρωσε η βουλευτής, η Δημοκρατική Αριστερά είχε ήδη παρέμβει κατά τη διαδικασία συζήτησης των συγκεκριμένων ρυθμίσεων στην Βουλή με αποτέλεσμα να βελτιωθούν σε σχέση με τις αρχικές διατάξεις όψεις των νέων ρυθμίσεων όπως για παράδειγμα αυτές που αφορούσαν στην αναλογία μαθητών και τετραγωνικών μέτρων. 

Δεσμεύθηκε επίσης να προωθήσει τη ψήφιση μεταβατικών διατάξεων προκειμένου να γίνει δυνατή η προσαρμογή στους νέους όρους. Εκδήλωσε τέλος την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις που σχετίζονται με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας.