Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Αδύνατη σύμφωνα με τους πτηνοτρόφους η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για την αντικατάσταση των κλωβών στα πτηνοτροφία πριν το τέλος του 2013.

Την στήριξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας αλλά και της ελληνικής πολιτείας για την απώλεια εισοδήματος που έχει προκύψει από την ραγδαία αύξηση της τιμής των ζωοτροφών ζητούν οι πτηνοτρόφοι. 

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή οδηγία για την αντικατάσταση των κλωβών στα πτηνοτροφεία, οι εκπρόσωποι του κλάδου δηλώνουν στον ΑγροΤύπο ότι χρειάζεται ακόμα χρόνος για να ολοκληρωθεί, αφού το ύψος της επένδυσης είναι δυσβάσταχτο για τις επιχειρήσεις.

Στο θέμα αναφέρθηκε πρόσφατα με δηλώσεις του και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης τονίζοντας ότι έχει υποβληθεί στην Κομισιόν ένα «action plan» με τις δράσεις και το χρονοδιάγραμμα της Ελλάδας.

«Το σχέδιο κρίθηκε ικανοποιητικό και έχει δοθεί παράταση και σε αυτήν την περίπτωση μέχρι τον Ιούνιο», ανέφερε ο κ. Τσαυτάρης.
Ωστόσο, πτηνοτρόφοι αναφέρουν στον ΑγροΤύπο ότι η αντικατάσταση των κλωβών στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της χώρας μας δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2013. Σύμφωνα μάλιστα με τους ίδιους αυτή την στιγμή η οδηγία έχει εφαρμοστεί στο 40% των επιχειρήσεων.
---------------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
---------------------------------