Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Υπόθεση Αμίρ | Γονείς: “Οι άνθρωποι κρίνονται από τα έργα τους” [Επιστολή στο epoli.gr]

Μία επιστολή γονέων, τωρινών και παλαιοτέρων μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, που έφτασε στο epoli.gr, αργά το βράδυ της Πέμπτης, έρχεται “να δώσει” μία διαφορετική, με την έως σήμερα “εικόνα” του Διευθυντή του εν λόγω σχολείου, που αποτέλεσε, αποτελεί κι ως όλα δείχνουν θα αποτελεί “θέμα πολλών ημερών” ακόμη, με αιτία την αφαίρεση της Ελληνικής σημαίας, κατά τη μαθητική παρέλαση της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, από τον Αφγανό μικρό μαθητή Αμίρ. 


Συγκεκριμένα, επώνυμα, 54 γονείς, αφού σε σημείο της επιστολής “μιλούν” για εύκολα συμπεράσματα και αφοριστικές απόψεις που, «διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα», στοιχειοθετούν την «υποδειγματική» - όπως χαρακτηρίζουν - συμπεριφορά του Διευθυντή και των διδασκόντων, «…ειδικά απέναντι σε περιπτώσεις παιδιών που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες».

Οι γονείς με την ενέργειά τους αυτή - όπως αναφέρουν στην επιστολή - θέλουν, «…να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για το έργο το οποίο έχει επιτελέσει ο συγκεκριμένος διευθυντής, τα τελευταία έντεκα χρόνια, τόσο ως εκπαιδευτικός, όσο και ως άνθρωπος, ώστε να εξασφαλιστεί η ίση μεταχείριση όλων των παιδιών ανεξαρτήτου προέλευσης, καταγωγής, κοινωνικής και οικονομικής τάξεως».
Ειδικότερα, παρουσιάζοντας το παιδαγωγικό έργο του, αναφέρονται μεταξύ πολλών άλλων, σε πράξεις, που κάθε άλλο παρά ταυτίζονται με “ρατσιστικές” συμπεριφορές:
  • Συλλογή χρημάτων και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες προσφύγων και όχι μόνο.
  • Σειρά διαλέξεων με θέματα, μεταξύ άλλων, «σχολική βία – ρατσισμός».
Ιδιαίτερης αναφοράς χρίζει η αναγραφή των γονέων πως, κατά το παρελθόν, δεν ήταν λίγες οι φορές που η σημαία, σε ανάλογες Εθνικές Επετείους, κρατήθηκε από μαθητές μη Ελληνικής καταγωγής. «Mία αναδρομή στην καταγωγή πολλών από τους προηγούμενους σημαιοφόρους του σχολείου, αυταπόδεικτα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ακύρωσης του πρώτου αποτελέσματος της φετινής ψηφοφορίας λόγω ρατσιστικών φρονημάτων».

Τέλος, δεν θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής, η παρατήρηση των γονέων πως, με το γεγονός, και όσα ακολούθησαν και ακολουθούν αυτού, διασαλεύεται η ηρεμία και το αίσθημα ασφαλείας των λοιπών μαθητών του σχολείου.

Ακολουθεί η επιστολή σε επισυναπτόμενο αρχείο .pdf

-----------------------------------
Πηγή: epoli.gr
-----------------------------------