Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Οι μύθοι που κατέρρευσαν στα ΜΜΕ. Ο πόλεμος συνεχίζεται…

Σε τέσσερα επίπεδα εκτυλίσσεται η υπόθεση της ανασυγκρότησης το χώρου των ΜΜΕ που ξεκίνησε η κυβέρνηση και παρά τις καθυστερήσεις (αναγκαστικές σε κάποιες περιπτώσεις) αποδεικνύεται ότι μαζί με τη Δικαιοσύνη είναι τα δύο πεδία με εξέχουσα θεσμική σημασία και ισχύ, όπου έχει επιδείξει αποφασιστικότητα και μάλλον αποτελεσματικότητα. Μια πορεία που κυριαρχείται από την κατάρρευση αρκετών μύθων…

Ο επιτυχημένος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Το ένα επίπεδο είναι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, που ολοκληρώθηκε αποφέροντας ένα ιλιγγιώδες ποσό στο δημόσιο και που, σε κάποιο βαθμό, «θεραπεύει» μια 25ετία κατά την οποία το μιντιακό κατεστημένο εκμεταλλεύτηκε δημόσιο αγαθό χωρίς αντίτιμο ενώ αντίθετα χρηματοδοτήθηκε αφειδώς από το χρεωκοπημένο και ανακεφαλαιοποιημένο με χρήματα των φορολογουμένων τραπεζικό σύστημα. 

Η διαδικασία ήταν επίσης πολύ καλά σχεδιασμένη και ,αν και εξαντλητική, αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος ότι ήταν αδιάβλητη όπως επίσης διαψεύστηκαν και τα σενάρια της συνομωσίας (που γελοιωδώς διέδωσαν και ανασφαλείς πολιτικοί)  ιδιαίτερα για όσους κατήγγειλαν τη διαδικασία πήραν μέρος, νομιμοποιώντας την, και στο τέλος αυτοδιαψεύστηκαν. Πάντως ο διαγωνισμός και ο «εγκλεισμός» των επιχειρηματιών απέδειξε ότι «όλα γίνονται».

Όμως όσο τεράστια και αν ήταν τα έσοδα, όσο σοβαρή και αν ήταν η διαδικασία, αυτή δεν αρκεί για να «επανεκκινήσει» η ενημέρωση και να εξαλειφθεί η παρακμιακή εικόνα της ελληνικής τηλεόρασης, πολύ περισσότερο όταν ήδη κατά το ½ τα δείγματα γραφής είναι δεδομένα. Όπως επίσης δεν αρκεί για να εξαλείψει τη διαπλοκή, η οποία βασίζεται σε ένα γενικευμένο πλαίσιο και καθεστώς ανομίας.
---------------------------------------------------
Πηγή: tvxs.gr-Γιάννης Σιδηρόπουλος
---------------------------------------------------