Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου στα Κύθηρα ύψους 500.000 ευρώ από τη Νομαρχία Πειραιά


Ακόμη ένα σπουδαίο έργο ξεκινά η Νομαρχία Πειραιά, συνεπής στις δεσμεύσεις της για συνεχή αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών της και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειάς της.

Πρόκειται για το έργο οδοποιίας «Βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου της νήσου Κυθήρων», το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Νομαρχίας Πειραιά και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 500.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες σε όλο το μήκος του επαρχιακού δικτύου των Κυθήρων, με στόχο την αναβάθμιση της οδοποιίας και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων με τοποθετήσεις στηθαίων ασφαλείας, τοπικές διαπλατύνσεις, διαγραμμίσεις οδοστρώματος μήκους 30 χλμ, ανακατασκευές λιθοδομών, φυτεύσεις.

Οι εργασίες από την ανάδοχο εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και σύμφωνα με την μελέτη πρόκειται να εκτελεστούν μεταξύ άλλων οι παρακάτω εργασίες :

-Τοπικές διαπλατύνσεις στις θέσεις «Μανιτοχώρι», «Κυρά Ρήνη» και στην οδό Μητάτα - Βιαράδικα

-Τοποθετήσεις στηθαίων ασφαλείας στους δρόμους « Αγ. Πελαγία - Λιβάδι», «Λιβάδι - Χώρα - Καψάλι», «Λιβάδι - Μυλοπόταμος - Αραιοί - Επαρχιακή οδός 66», «Μητάτα - Βιαράδικα - Φράτσια», «Ποταμός - Καραβάς - Αγ. Πελαγία», «Παλαιόπολη - Φράτσια», Φριλιγκιάνικα - Μητάτα - Γεφ. Μακρώνα - Παλαιόπολη - Αυλέμωνας», «Τραβασαριάνικα - Παραλία» και 50 περίπου πινακίδων σήμανσης.

-Διαγραμμίσεις του οδοστρώματος, συνολικού μήκους περίπου 30 χλμ σε όλα τα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου και επιπλέον στις οδούς Βιαράδικα - Αγ. Βασίλειος & Πιτσινάδες - Περλεγκιάνικα, Αλεξανδράδες - Παλαιόπολη. Ανακατασκευές λιθοδομών (κουπαστών) οδών και γεφυρών κλπ.

-Φυτεύσεις στο περιβάλλον της παραδοσιακής γέφυρας Ποταμού καθώς και χρωματισμός των πτερυγοτοίχων της γέφυρας.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο δυναμικό πρόγραμμα συγκοινωνιακών έργων που έχει καταρτίσει η Νομαρχία Πειραιά στον ευρύτερο Πειραιά και στα νησιά της, και αναμένεται να περαιωθεί σε 8 μήνες περίπου από την έναρξη του.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Το σπουδαίο έργο της βελτίωσης ολόκληρου του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού των Κυθήρων αποτελεί ακόμη μια έμπρακτη απόδειξη της στήριξης της Νομαρχίας Πειραιά προς το νησί και τους κατοίκους του.
Γιατί μπορεί η απόσταση που χωρίζουν τα Κύθηρα από το μητροπολιτικό τους κέντρο, τον Πειραιά, να είναι μεγάλη, εμείς ωστόσο αποδεικνύουμε εμπράκτως όλα αυτά τα χρόνια ότι βρισκόμαστε με συνέπεια στο πλευρό των κατοίκων του.
Επιγραμματικά και μόνο αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2003 έως σήμερα η Νομαρχία Πειραιά έχει ολοκληρώσει στα Κύθηρα 20 συνολικά έργα, για τη βελτίωση της οδοποιίας, των λιμενικών υποδομών, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιεί τη στιγμή που μιλάμε 3 έργα προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, ενώ υπό δημοπράτηση είναι άλλα 6 έργα συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

Με το συγκεκριμένο έργο κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου του νησιού, προκειμένου η μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας να γίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια».
------------------------------------------
Πηγή: Νομαρχία Πειραιά
------------------------------------------