Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

«Ενημέρωση για τους σκοπευτικούς συλλόγους Πειραιά και το ζήτημα του σκοπευτηρίου»

Την ατζέντα των ζητημάτων της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, αλλά και το μείζον ζήτημα απουσίας σκοπευτηρίου στον Πειραιά, μετέφερε σε συνάντηση που είχε με τον Σπύρο Σπυρίδωνα ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου «Οι Πελασγοί» Γιάννης Βασιλαντωνάκης, εκπροσωπώντας και άλλους πειραϊκούς σκοπευτικούς συλλόγους.

Ο κ. Βασιλαντωνάκης εξήγησε στον κ. Σπυρίδωνα ότι παρότι ο Πειραιάς διαθέτει 17 σκοπευτικούς συλλόγους με 1.548 ενεργά μέλη, δεν υπάρχει πουθενά σκοπευτήριο, ούτε καν κάποιος υπαίθριος χώρος που θα προσφέρεται για προπόνηση, παρότι σε άλλους μικρότερους δήμους παρουσιάζεται αυτή η δυνατότητα. Παρατήρησε δε, ότι πέρα από την κάλυψη των αναγκών ενός τόσο μεγάλου αριθμού αθλητών, το σκοπευτήριο θα μπορούσε να εξυπηρετεί και την συνεχή και αδιάλειπτη εκπαίδευση των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας στις βολές.

Ο κ. Σπυρίδων χαρακτήρισε την σκοποβολή ένα ευγενές άθλημα που προσφέρεται για πλήθος διακρίσεων, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο και ευχαρίστησε τον κ. Βασιλαντωνάκη για την ενημέρωση. Σχολίασε ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Πειραιά έχει καταβολές από τη Μάνη και την Κρήτη, τόπους που έχουν παράδοση στα όπλα και στην σκοποβολή και αυτό καθιστά ακόμη πιο χαρακτηριστική την ανάγκη να δημιουργηθεί στον Πειραιά ένας τέτοιος χώρος άθλησης. Δεσμεύτηκε επίσης, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και όλους τους θεσμικούς εμπλεκόμενους, να μη μείνει σε εκκρεμότητα το θέμα του σκοπευτηρίου, διότι ήδη έχει παρέλθει ένα διάστημα αρκετών ετών από τότε που οι σκοπευτικοί σύλλογοι Πειραιά και η Ομοσπονδία το είχαν αρχικά εγείρει.

Τέλος, ο κ. Σπυρίδων ζήτησε από τον κ. Βασιλαντωνάκη να έχουν τακτικότερη επαφή, τόσο με τον ίδιο, όσο και με τους άλλους προέδρους των σκοπευτικών συλλόγων, ούτως ώστε να ενημερώνεται έγκαιρα και συστηματικά τόσο για τις δραστηριότητές τους, όσο για και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
------------------------
Πηγή: spyridon.gr
------------------------