Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Έκτακτο Πρόσθετο Δελτίο Λ.Α.Ν.Ε. 10-4-12

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Πειραιάς 10.04.2012


Η   ΛΑΝΕ ανακοινώνει ότι μετά την αντίθετη θέση της Δημοτικής Αρχής  των Κυθήρων , δια στόματος του Αντιδημάρχου Κυρίου Πρωτοψάλτη Μιχαήλ και του Δημάρχου  Κυρίου Κουκούλη Θεόδωρου ,  για ένα δεύτερο ελεύθερο δρομολόγιο του πλοίου μας Ε/Γ – Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ στην διαδρομή Γυθείου -  Κυθήρων,  κάθε Τετάρτη,  εκτός του υπάρχοντος της Πέμπτης ,  η όποια επηρέασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για αναβολή του αιτήματος μας  για τον Σεπτέμβριο,  γνωστοποιεί,   ότι  θεωρεί αυτή την στάση του Δήμου ως  σαφή απόφαση  <<διάκρισης>> εις βάρος της εταιρείας μας. 

Εκτιμούμε ότι η επιβάρυνση των  ναύλων  των Δημοτών  και επισκεπτών με 20 % για τους ίδιους και 40% για τα οχήματα τους που θα είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν αν ταξιδέψουν για Κύθηρα από άλλο λιμάνι  της Πελοποννήσου, είναι σε  τέτοιες κρίσιμες εποχές, αδικαιολόγητες και θα επηρεάσουν την τουριστική διακίνηση αρνητικά.   

Η   ΛΑΝΕ  είχε προγραμματίσει, δυο αναχωρήσεις από Πειραιά, μια από Μονεμβάσια, δυο από Γύθειο, μια από Καλαμάτα και τρεις από Κρήτη για  Κύθηρα,  με στόχο την ουσιαστική τόνωση της τουριστικής κίνησης σε ένα πλέγμα μελετημένων δρομολογίων που εξυπηρετούν τους υποψηφίους επιβάτες,  με τους χαμηλούς ναύλους του κρατικού ναυλολογίου. 

Οι τρεις βασικές δεξαμενές άντλησης επισκεπτών, Πελοπόννησος  με 4 δρομολόγια, Κρήτη με 3 και Αττική με δυο,   αλλά και φθηνά ναύλα θα άλλαζαν την σαιζόν. 

Αυτά ανετράπησαν  από πλευράς της Δημοτικής αρχής, η όποια τεκμηρίωση, εμπεριέχει  μόνο το στοιχείο της << διάκρισης >>   στις θαλάσσιες μεταφορές των Νησιών  Κύθηρα και Αντικύθηρα .    

Η  ΛΑΝΕ απέσυρε τα αιτήματα της  για τις ελεύθερες προσεγγίσεις και περιορίζεται αυστηρά στα δρομολόγια της   Σύμβασής Δημόσιας Υπηρεσίας  από 23.04.2012  με καθαρό το << επιχειρείν >> χωρίς παρεμβάσεις προτίμησης.