Στη Διημερίδα με θέμα «Αργοσαρωνικός-Κύθηρα: Ενιαίος Τουριστικός Προορισμός» με διοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και το Δήμο Πόρου (31/3-1/4/2012) παρευρέθηκε ο Σπύρος Σπύρος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, πρώην δήμαρχος Πόρου και υποψήφιος για βουλευτής στην περιφέρεια Α’ Πειραιώς και Νήσων, στις προσεχείς εκλογές.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Σπ. Σπυρίδων χαρακτήρισε τον Τουρισμό ως την «οικονομική δραστηριότητα με βάση την οποία η Ελλάδα μπορεί να δώσει απάντηση στην οικονομική κρίση». Κάτι όμως «που προϋποθέτει σοβαρούς χειρισμούς από το κράτος», όπως συμπλήρωσε αναφερόμενος συγκεκριμένα στην επανίδρυση του υπουργείου Τουρισμού, τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων, την διευκόλυνση στην έκδοση βίζας από στοχευμένες χώρες που μπορούν να προσφέρουν τόνωση του τουριστικού ρεύματος και την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα.
Ο Σπ. Σπυρίδων αναφέρθηκε ακόμη στην συνολική βελτίωση και προβολή του τουριστικού προϊόντος με καθιέρωση τιμών ανταγωνιστικών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σχολιάζοντας επίσης τη μείωση του αριθμού των τουριστών από παραδοσιακές αγορές (30% από Γερμανία, 15% από Αγγλία-Βρετανία, 12% από Γαλλία) τόνισε ότι ο «Τουρισμός είναι ψυχολογία» και παρατήρησε ότι είναι επείγουσα η ανάγκη να ανασκευαστεί η όποια αρνητική εικόνα έχει αποκτήσει η Ελλάδα και κυρίως το Λεκανοπέδιο λόγω της κάλυψης εντάσεων και επεισοδίων από ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Επανέλαβε επίσης την ήδη διαμορφωμένη πρόταση από τους τουριστικούς φορείς της χώρας να υπάρξει ένας μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων, όπου με ειδικές διαφημιστικές καμπάνιες τις οποίες θα αναλαμβάνουν εταιρείες εντός των χωρών στις οποίες ισχυρή κάμψη στο τουριστικό τους ρεύμα προς την Ελλάδα θα αναστρέφονται οι αρνητικές εντυπώσεις.
Μιλώντας για το ΕΣΠΑ, χαρακτήρισε απολύτως θετικό το γεγονός ότι εντός των προγραμμάτων του προβλέπεται και ποσό 7,5 εκατομμυρίων ευρώ για την τουριστική προβολή της Αττικής τα προσεχή τρία χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι δυστυχώς, για τα έτη 2010, 2011 και 2012 δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για την τουριστική προβολή και διαφήμιση της Αττικής, αφού ο διαγωνισμός για το έργο αν και ξεκίνησε το 2009, κατακυρώθηκε μόλις τώρα.
Τέλος, ο Σπ. Σπυρίδων έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πρώτο και κεφαλαιώδες για την τουριστική κίνηση στην Αττική και στην περιοχή του Αργοσαρωνικού θέμα των άκρως αρνητικών επιπτώσεων που επιφέρει το υψηλό κόστος του αεροδρομίου «Ελευθερίου Βενιζέλος», τονίζοντας ότι είναι το δεύτερο πιο ακριβό στην Ευρώπη μετά το «Χήθροου».
Ζήτησε δε, να δημιουργηθεί απ’ όλους μέτωπο συστράτευσης, ούτως ώστε στην αναδιαπραγμάτευση για ανανέωση της συμφωνίας που θα κάνει το ελληνικό Δημόσιο, να ασκηθεί πίεση στη γερμανική εταιρεία «Χόχτιφ» που διατηρεί το μάνατζμεντ ούτως ώστε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών να παύσει να είναι κατά περίπου 300% πιο ακριβός από άλλα ανταγωνιστικά αεροδρόμια στη Μεσόγειο.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι αν γίνει πράξη μία αισθητή μείωση, υπολογίζεται ότι θα εισρεύσουν άμεσα σε Αττική και Αργοσαρωνικού άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ τουριστικού συναλλάγματος σε ετήσια βάση.
--------------------------
Πηγή: spyridon.gr
--------------------------
--------------------------
Πηγή: spyridon.gr
--------------------------