Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ευρυζωνικότητα και συνδέσεις ΟΤΕ adsl στα Κύθηρα

ΠΡΟΣ: ΟΤΕ - Κηφισίας 99 - Τ.Κ. 15124 - Μαρούσι - media-office@ote.gr
ΠΡΟΣ: ΕΕΤΤ - Γραφείο Προέδρου - Κηφισίας 60 - Τ.Κ. 15125 - Μαρούσι - info@eett.gr
ΚΟΙΝ: ΥΜΕ - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε - Τ.Κ. 10191 - Παπάγου - dtty@yme.gov.gr
ΚΟΙΝ: ΕΚ.ΠΟ.ΙΖΩ - Προστασία καταναλωτών - katagelies@ekpizo.gr
ΚΟΙΝ: Δήμο Κυθήρων - kythira@otenet.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ : ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - SG-PLAINTES@ec.europa.eu

-----------------------------
ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Αγαπητοί Κύριοι Στις 14-5-2007 απέστειλα προς το ΥΜΕ και προς ΟΤΕ την ακόλουθη διαμαρτυρία:

------------------------------------------
Θέμα:Κύθηρα-Χωρίον Τραβασαριάνικα
Αγαπητοί Κύριοι Χωρίς να αναλώσω πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σας, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και του ΟΤΕ για πλήρη καλύψη της ευρύτερης Ελλάδας με γραμμές για πρόσβαση στο Ιντερνέτ (ειδικά adsl), ατυχώς η συγκεκριμένη περιοχή καλύπτεται μόνο από τηλεφωνική γραμμή μέσω SART (δηλαδή απλού φερέσυχνου) που δυστυχώς δεν δίνει την δυνατότητα ούτε με συνδέση dial-up.
Ήδη στο νησί έχει ξεκινήσει (στον κεντρικό άξονα μόνο) η παροχή γραμμών adsl. Από ότι όμως με διαβεβαίωσε το τεχνικό τμήμα του Ποταμού Κυθήρων, η συγκεκριμένη περιοχή δεν πρόκειται ίσως ΠΟΤΕ να αποκτήσει ένα τόσο τρομερό αγαθό σαν την σύνδεσή της με γραμμή adsl.
Απλά είμαι συνταξιούχος που έχει για παρέα το διαδίκτυο, αντί του γνωστού καφενείου, και σκεπτόμουνα να γυρίσω να ησυχάσω στο χωριό μου.
Τώρα βέβαια ίσως δεν θεωρείτε και τόσο σημαντικό το θέμα, ίσως είναι ασήμαντοι όλοι αυτοί που αποτελούν την "μάζα", αλλά τουλάχιστον απαντήστε σε έναν ασήμαντο η με τα απλά λόγια που απάντησε η τοπική τεχνική υπηρεσία η έστω με κάποια "προεκλογική υπόσχεση παγίδα".
Καμία φόρα και οι ψεύτικες ελπίδες καλές είναι γιατί απλά είναι ελπίδες έστω και ψεύτικες.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------------
Η ανταπόκριση από το ΥΜΕ υπήρξε άμεση και έλαβα την πιο κάτω απάντηση:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΏΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Παπάγος, 18 / 5 / 2007 Αρ. Πρωτ.: 28484 / 1020Ταχ. Διεύθυνση : Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε101 91 ΠαπάγουΠληροφορίες : Κ. ΜιχαλόπουλοςΤηλέφωνο : 210 650 8546Fax : 210 650 8533E-mail : dtty@yme.gov.gr

ΠΡΟΣ.: κο Αντώνη Λαμπρινίδη - texasasl@hol.gr
ΘΕΜΑ : Παροχή υπηρεσιών ADSL στην περιοχή των Κυθήρων
Αναφερόμενοι στο αντικείμενο του θέματος και σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας διαβιβάζουμε συνημμένα, σε ηλ αντίγραφο:α) την υπ’ αριθμ. 21822/758/25-4-2007 επιστολή της Υπηρεσίας μας προς τον ΟΤΕ, με την οποία του γνωστοποιούσαμε την επιστολή – καταγγελία των πολιτών της περιοχής των Κυθήρων μέσω της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ 2007 – ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΥΘΗΡΩΝ», προκειμένου να επιληφθεί του θέματος, λόγω αρμοδιότητας και β) την υπ’ αριθμ. 23509/836/27-4-2007 απαντητική επιστολή της υπηρεσίας μας σε πρόσφατη σχετική ερώτηση του Βουλευτή κου Π. Μαντούβαλου, σχετικά με την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών ADSL στην περιοχή των Κυθήρων.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛ. ΚΑΡΥΤΙΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΏΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Παπάγος, 25 / 4 / 2007 Αρ. Πρωτ.: 21822 / 758Ταχ. Διεύθυνση : Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε101 91 ΠαπάγουΠληροφορίες : Κ. Μιχαλόπουλος Τηλέφωνο : 210 650 8546Fax : 210 650 8533E-mail : dtty@yme.gov.gr

ΠΡΟΣ:ΟΤΕ Γρ. Δ/ντος ΣυμβούλουΚηφισίας 99151 24 Μαρούσι
ΚΟΙΝ:1. Πρωτοβουλία ‘07 Πολίτες των Κυθήρων Αλεξανδράδες 80 100 Κύθηρα (protovoulia@hotmail.com)2. Πολ. Γρ. Υπουργού (σχετ. έγγραφο με αρ. π. 1397/ 12-4-07)ΘΕΜΑ : Διαβίβαση επιστολήςΣας διαβιβάζουμε σε φωτοαντίγραφο επιστολή της ομάδας «Πρωτοβουλία ’07 Πολίτες των Κυθήρων», σχετικά με καθυστέρηση στην παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών ADSL στην περιοχή τους, μέσω του δικτύου του ΟΤΕ, και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, ενημερώνοντας απευθείας τους ενδιαφερόμενους.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛ. ΚΑΡΥΤΙΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΏΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Παπάγου, 27 / 04 / 2007 Αρ. Πρωτ.: 23509 / 836Ταχ. Διεύθυνση : Αναστάσεως 2 & ΤσιγάντεT.K. 101 91 ΠαπάγουΠληροφορίες : Τηλέφωνο : 210 650 8547 Fax : 210 650 8533 E-mail : dtty@yme.gov.gr

ΠΡΟΣ: Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ιδίου Υπουργείου Γεν. Δ/ντρια Επικοινωνιών
ΘΕΜΑ: Απάντηση σε Ερώτηση ΒουλευτήΣΧΕΤ.: Το αριθ. Β 1063/ 20-04-07 έγγραφό σας Απαντώντας στο παραπάνω σχετικό, σας πληροφορούμε ότι το ΥΜΕ σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΟ και την ΚτΠ Α.Ε. έχει δρομολογήσει την υλοποίηση της παρακάτω δράσης για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων της χώρας: Δράση: «Χρηματοδότηση επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της ευρυζωνικής πρόσβασης στις Περιφέρειες της Ελλάδας», προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των Μέτρων 4.2 και 4.3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Κ.Π.Σ. 2000-2006.
Στο πλαίσιο της ανωτέρω Δράσης θα χρηματοδοτηθούν επενδυτικές πρωτοβουλίες σε δύο κύριους άξονες:Α) Την ανάπτυξη της ευρυζωνικής πρόσβασης στην περιφέρεια της Ελληνικής Επικράτειας, μέσω της χρηματοδότησης για την ανάπτυξη υποδομών και Β) Την τόνωση της ζήτησης στην περιφέρεια της Ελληνικής Επικράτειας, μέσω της επιδότησης τελικών χρηστών ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Για τους σκοπούς της Δράσης, οι επιλέξιμες περιοχές έχουν ομαδοποιηθεί σε επτά (7) γεωγραφικές ζώνες, η χρηματοδότηση επιχειρηματικού σχεδίου σε καθεμία εκ των οποίων θα αποτελεί ξεχωριστό υποέργο στα πλαίσια της Δράσης.Ειδικότερα, για το Δήμο Κυθήρων ο οποίος ανήκει στην 3η ζώνη (Νομοί Ζακύνθου, Ηλείας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Πειραιώς , Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ρεθύμνης και Χανίων), κατακυρώθηκε σε ανάδοχο, έργο 32,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών και τόνωση της ζήτησης. Σύμφωνα με το έργο αυτό, στους δήμους Κυθήρων, Σπετσών, Μεθάνων, Τροιζήνας, Αντικυθήρων και Ύδρας, το τέλος του 2008 η ελάχιστη πληθυσμιακή και γεωγραφική κάλυψη σε ευρυζωνικά θα είναι 80 % και 49% αντίστοιχα.
Σκοπός του παραπάνω έργου είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη της απαραίτητης υποδομής για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών σε εκείνες τις περιοχές των ανωτέρω δήμων, όπου δεν υπάρχει σήμερα αντίστοιχη υποδομή και δεν προβλέπεται να αναπτυχθεί με τις υπάρχουσες συνθήκες αγοράς στο άμεσο μέλλον ή όπου δεν αναμένεται να αναπτυχθούν συνθήκες ανταγωνισμού.
Στόχος της κρατικής ενίσχυσης είναι η γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στις περιοχές αυτές.
Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να συμβάλει στους ακόλουθους επιμέρους στόχους:Ταχεία ανάπτυξη της χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών και κάλυψη του μεγαλύτερου δυνατού τμήματος του πληθυσμού, με ταυτόχρονη διεύρυνση της αγοράς μέσω της άμεσης παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών συγκεκριμένης ποιότητας σε προσιτές, συγκρίσιμες με τα ευρωπαϊκά δεδομένα τιμές.
Γεωγραφική διεύρυνση της δυνατότητας παροχής και λήψης ευρυζωνικών υπηρεσιών, με συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.
Υποστήριξη ειδικών ομάδων πληθυσμού στην εφαρμογή ευρυζωνικών υπηρεσιών κ.λ.π.Βελτίωση πολλαπλών κοινωνικοοικονομικών δεικτών (π.χ. εξοικονόμηση χρόνου, αύξηση θέσεων εργασίας, αποκέντρωση, κλπ.).
Συμπληρωματικά, σας πληροφορούμε ότι το ΥΜΕ προκήρυξε το έργο «Ανάπτυξη Υποδομών για την αρχική εξυπηρέτηση αναγκών των φορέων του Δημοσίου Τομέα απομακρυσμένων περιοχών για προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνιών με την χρήση του Δημόσιου Δορυφορικού Συστήματος Hellas Sat ΔΟΡΥ», και το οποίο βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης των προσφορών. Το έργο αυτό, όσον αφορά στο Δήμο Κυθήρων, θα εξυπηρετήσει με δορυφορικό ευρυζωνικό ίντερνετ 5 σχολεία σε Χώρα, Καστρισιάνικα, Λειβάδι, Καρβουνάδες και Αγία Πελαγία.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
α.α.ΑΡ. ΒΕΒΕ
-------------------------------------------------
Έκτοτε, δηλαδή από τον Μάϊο του 2007 μέχρι και σήμερα, ουδεμία απολύτως πρόοδος υπήρξε και ουδεμία ανταπόκριση η πληροφόρηση από την επιχείρισή σας σχετικά με την επέκταση αυτή της ευρυζωνικότητας η έστω και της στοιχειώδους πρόσβασης στο διαδίκτυο σε αυτές τις "ξεχασμένες" περιοχές της "αγόνου ελληνικής επικράτειας".

Σαν έλληνας πολίτης και καταναλωτής αιτώ να υπάρξει:
α) Ενημέρωση περί της προόδου του πακέτου των έργων ευρυζωνικότητας στην περιοχή των Κυθήρων (και όχι μόνον εις τον κεντρικό άξονα αλλά και σε όλους τους οικισμούς όπου και εκεί ζούν έλληνες πολίτες και όχι υποζύγια η πολίτες Ουγκάντας).
β) Σύνδεση και ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλα τα "περιφρονημένα" μέλη της Κυθηραϊκής κοινωνίας με ίσους όρους που απολαμβάνουν οι προνομιούχοι της πρωτεύουσας η των υπολοίπων "οικονομικά" ευρώστων περιοχών και αποδοτικών δια την εταιρεία σας αστικών περιοχών της Ελλάδας.

Την διαμαρτυρία αυτή απευθύνω επίσης προς την ένωση καταναλωτή της Ευρωπαϊκής ένωσης και επίσης σε περίπτωση μη απάντησης αλλά και μη ορθής ενημέρωσης θα προχωρήσω σε ένδικη καταγγελία του ΟΤΕ προς την αρμόδια Ευρωπαϊκή επιτροπή, διότι έχω κάθε δικαίωμα να απαιτώ ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση σε οιοδήποτε σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκομαι εφόσον είμαι πελάτης και καταναλωτής του ΟΤΕ.

Ευελπιστώ σε μία άμεση απάντηση σας καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της ίσης μεταχείρισης των πελατών σας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Μετά τιμής
Αντώνης Λαμπρινίδης.

Υ.Γ. Η επιστολή δημοσιεύεται και στο
http://kithiraikanea.blogspot.com προς άμεση γνώση όλων των Κυθηρίων.