Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Αντικύθηρα 07.12.2008
Ποταμός Αντικυθήρων, 80100, ΤΘ 29
Πληροφορίες: κ. Πρόεδρος
Τηλ: +30 27360 33004, 27360 31930 (και Φαξ)
Φαξ: +30 27360 33471
URL: http://www.antikythira./gr
E-mail: mailto:info@antikythera.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αντικυθήρων, με ομόφωνες αποφάσεις του ενέκρινε την υπογραφή υπό του Προέδρου της Κοινότητας κ. Διονυσίου Προγουλάκη των παρακάτω Προγραμματικών Συμβάσεων με τον Νομάρχη Πειραιά, κ. Γιάννη Μίχα, για την εκτέλεση έργων στα Αντικύθηρα ,ως εξής:
α.- «Εργασίες προστασίας της οδού προς Χαρχαλιανά και προς Ξεροπόταμο Ν. Αντικυθήρων»
Προϋπολογισμού δαπάνης 133.000,οο € και
β.- «Ολοκλήρωση βελτίωσης οδού προς Ξεροπόταμο Ν. Αντικυθήρων» Προϋπολογισμού δαπάνης 45.000,οο €.


ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α
Μετά από αίτημα της Κοινότητας Αντικυθήρων και με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ.Αθανασίου Νάκου, επιχορηγήθηκε η Κοινότητα με το ποσό των 20.000,οο € κυρίως για την εκτέλεση
έργων που θα αφορούν το Ελικοδρόμιο του Νησιού και που φορέας εκτέλεσής τους θα είναι η Κοινότητα σε συνεννόηση και συνεργασία με την Υπηρεσία Ελικοδρομίων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.



ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2009
Με την αρίθμ: 108/2009,ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, συγκροτήθηκε το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Κοινότητας για το Οικον. Έτος 2009.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως τα συνεχιζόμενα έργα αλλά και νέα όπως είναι τα έργα ύδρευσης (ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, εναλλακτικές μορφές ύδρευσης) έργα οδοποιίας, κτιριακά, καθαριότητας κ.λ.π.


ΔΑΣΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Η αρίθμ: 3521/03.06.1993,Δασική Αστυνομική Απαγορευτική Διάταξη, επιχειρείται να τεθεί σε ισχύ μετά από 15-ετία, στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και η οποία αφορά την «εγκατάσταση, διατήρηση και βοσκή αιγών σε όλα τα δημόσια ή μη δάση και δασικές εκτάσεις που βρίσκονται μέσα στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Πειραιά» όπου βεβαίως συμπεριλαμβάνονται και τα Νησιά μας.


Για την εφαρμογή της ή μη ,ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Διονύσιος Προγουλάκης, αφού ανακοίνωσε στους κτηνοτρόφους των Αντικυθήρων την παραπάνω διάταξη, ενημέρωσε με επείγον έγγραφό του προς όλους τους συναρμόδιους φορείς την αντίρρηση τόσον της Κοινότητας, όσον και των κτηνοτρόφων του Νησιού μας, καθ ότι όπως αναφέρει στην επιστολή του «σε καιρούς οικονομικής κρίσης που κυρίως το εισόδημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας διαρκώς συρρικνώνεται, επιχειρείται να τεθεί σε εφαρμογή ακόμα ένα δυσβάσταχτο μέτρο σε βάρος του πρωτογενή τομέα και να επιφέρει ακόμα ένα καίριο πλήγμα στους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους των περιοχών μας…… όσον αφορά τα Αντικύθηρα διαπιστώνουμε και πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία στην παρούσα μας επιστολή, ότι από τις αρχές της 10ετίας του 1980 έχει να προκληθεί έστω και μικρής έκτασης δασική πυρκαγιά στα Αντικύθηρα ,…..οι κτηνοτρόφοι του Νησιού μας στους οποίους παραδώσαμε φωτοαντίγραφα της παραπάνω Δασικής Απαγορευτικής Διάταξης, είναι ανάστατοι για την επιχειρούμενη σε βάρος τους αδικίας….. Η Κοινότητα και κτηνοτρόφοι του Νησιού ζητούν την άμεση αναστολή εφαρμογής της διάταξης αυτής επειδή εκτιμούμε ότι δεν συντρέχει λόγος εφαρμογής της στα Αντικύθηρα.»

TO Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
Με απόφαση του Υ.Ε.Ν. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μέχρι δημοπράτησης και υπογραφής της νέας δρομολογιακής περιόδου για την επιδότηση της άγονης γραμμής Πειραιά-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κρήτη κ.λ.π. δρομολογήθηκε και εκτελεί δρομολόγια προς το Νησί μας κάθε Τετάρτη προερχόμενο από Νεάπολη-Κύθηρα το πλοίο «Πορφυρούσα».
Σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Θεόδωρου Δρίτσα, προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ,Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με τα ακτοπλοϊκά προβλήματα των νησιωτικών και επαρχιακών δήμων και Κοινοτήτων της Νομαρχίας Πειραιά, που συζητήθηκε στην Βουλή την 20.11.2008 απάντησε σχετικά ο Υφυπουργός κ. Παναγιώτης Καμμένος.