Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Πέντε αστυνομικοί νεκροί από πυροβολισμούς στο Ντάλας

Πέντε αστυνομικοί δολοφονήθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στο Ντάλλας σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο κέντρο του Ντάλλας για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία κατά Αφροαμερικανών, μετά  και το δεύτερο περιστατικό άσκησης θανατηφόρας βίας κατά Αφροαμερικανού, μέσα σε 48 ώρες.


Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν έντεκα αστυνομικούς, σκοτώνοντας πέντε από αυτούς.

Ενας ύποπτος που είχε εντοπιστεί σε γκαράζ στο κέντρο του Ντάλας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία των αστυνομικών, βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις αρχές, μετά από 45λεπτη ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς οτι πρόκειται να σκοτωθούν κι άλλοι αστυνομικού και ότι υπάρχουν κρυμμένες βόμβες στο κέντρο της πόλης.

Ενα δεύτερο άτομο, φέρεται επίσης να έχει παραδοθεί στις αρχές, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν είναι ο δεύτερος δράστης.

Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές δε γνωρίζουν ακόμη τα κίνητρα της επίθεσης των δραστών.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχωρεί στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας, μετά τους πυροβολισμούς.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας, καθώς αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα το βράδυ,» δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ σε ανακοίνωσή του.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα που βρίσκεται στη Βαρσοβία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, έχει ενημερωθεί για συμβάν, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
«Ο Πρόεδρος έχει ενημερωθεί και έχει ζητήσει να του μεταβιβάζεται οτιδήποτε νέο υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά
----------------------
Πηγή:  ΑΜΠΕ
----------------------