Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΥΔΡΑ: Θέλουν να συλληφθεί ο Δήμαρχος… λόγω των σκουπιδιών, με Αυτόφωρη διαδικασία!


Μεγάλη η ένταση με τα σκουπίδια στην Ύδρα, που αναγκάζει τον Δήμαρχο να κρύβεται, για να αποφεύγει… το Αυτόφωρο!
Και όμως συμβαίνει! Απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του «L24», από την όμορφη Ύδρα, καταγράφουν τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη διαχείριση των απορριμμάτων, τέτοιο, που οδηγεί σε εντάσεις χωρίς προηγούμενο και σε μετωπική, με φόντο τη διεκδίκηση περιουσιών που σχετίζονται με το χώρο απόθεσης των σκουπιδιών!

Το χρονικό της σύγκρουσης
Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή, γιατί η συνέχεια θα χρειαστεί μεγάλη και λεπτομερή καταγραφή:

• Χθες ομάδα που θεωρεί ότι έχει στην ιδιοκτησία της την έκταση που επί χρόνια χρησιμοποιεί ο Δήμος για την εναπόθεση και την καύση των σκουπιδιών, έκλεισε το δρόμο που οδηγεί εκεί, στην περιοχή Κρίταμι, προς το Μιραμάρε… με ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΤΡΕΣ, για να εμποδίσει την μεταφορά των σκουπιδιών της Ύδρας!!!

• Η ενέργεια, όπως λέγεται, έγινε από κληρονόμους μεγάλης ιδιοκτησίας, που θεωρούν επί χρόνια ότι θίγονται και την διεκδικούν –αν και μέρος της καθορίζεται με κάποιο τρόπο ως «δασικό».

YDRA SKOUPIDIA
• Η δικαιολογία, κατ’ άλλους, είναι η εκπνοή της προθεσμίας που είχε θέσει ως αυτοπεριορισμό ο Δήμος, ότι θα έκλεινε το φθινόπωρο τη «χωματερή», βρίσκοντας άλλη λύση στο πρόβλημα, τη μεταφορά, για παράδειγμα, στην Φυλή, έως ότου λυθεί το θέμα με δημιουργία ΧΥΤΥ στην Ύδρα.
• Η προθεσμία αυτή πέρασε χωρίς να τηρηθεί, όπως διατείνονται οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες-κληρονόμοι της έκτασης, που αμφισβητείται και έτσι έκλεισαν με πέτρες και βράχια το δρόμο…
• Ο Δήμος ωστόσο, μετατόπισε με μηχάνημα τα εμπόδια, προκειμένου να περνάνε τα απορριμματοφόρα του και έτσι η ιστορία κατέληξε με καταγγελία στο Αστυνομικό τμήμα!
• Φυσική συνέπεια της καταγγελίας είναι να… ΑΝΑΖΗΤΕΊΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΔΡΑΣ κ. Κουκουδάκης, ώστε να δώσει λόγο εντός της διαδικασίας του ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ… και να μην βρίσκεται, όπως είναι «φυσικό», αφού γνωρίζει το διαχρονικό πρόβλημα και που δεν πρόκειται βεβαίως με τέτοιο τρόπο να λυθεί!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στην Ύδρα υπάρχει ένταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων και καταστάσεις που ανατρέπουν φιλίες ετών, ακόμα και πρόσφατες εκλογικές συνεργασίες.

Προφανώς η λύση δεν είναι οι καταγγελίες και η απειλή αυτόφωρου, αλλά η συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.

Και, φυσικά, πάνω απ’ όλα είναι το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της Ύδρας…

Γιατί ο κάθε Δήμαρχος… δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα!
Ήμαρτον…
-------------------------
Πηγή:   limani24.gr
------------------------