Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Νέες χρήσεις γης στην παραλία της Νεάπολης

Με αφορμή τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος για την αλλαγή χρήσεων γης στο ρυμοτομικό σχέδιο της Νεάπολης (αριθ. φύλλου 458/17-12-2013), ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά από σφραγίσεις καταστημάτων, μηνύσεις και σειρά δικών, όπου ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται ακόμη, ιδιοκτήτες, καταστηματάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι κ.λπ., η παρούσα δημοτική αρχή κατάφερε το “ακατόρθωτο”.

Με την υπογραφή του ανωτέρω προεδρικού διατάγματος, επιλύσαμε το χρόνιο πρόβλημα των χρήσεων γης του παραλιακού μετώπου της Νεάπολης, κάτι που, εκτός των άλλων, θα συμβάλει στην ανάπτυξή της.

H αλλαγή των χρήσεων γης αποτέλεσε μια πολυσύνθετη και επίπονη διαδικασία, και το μέγεθος των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε υπήρξε πολύ μεγάλο. Μόνο η ικανότητα, η μεθοδικότητα και η επιμονή αυτών που το χειρίστηκαν έφερε το επιτυχές αποτέλεσμα».

Αξίζει να σημειωθεί, πως το Προεδρικό Διάταγμα για την αλλαγή χρήσης γης στο Ρυμοτομικό Σχέδιο της Νεάπολης, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, αριθ. φύλλου 458/17-12-2013.
------------------------------
Πηγή: lakonikos.gr
------------------------------