Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκ: «Ναρκωτικά εξαπλώνονται στα σχολεία» της Σπάρτης;

“ Στις 26 Ιουνίου 2012, (ημέρα κατά των ναρκωτικών) επίσημη δήλωση – ανακοίνωση, του δήμου Σπάρτης, γράφτηκε ανέφερε ότι: «…τα ναρκωτικά εξαπλώνονται στα σχολεία ενώ η πρόσβαση σ’ αυτά γίνεται όλο και ευκολότερη» ”

Σοκ και τρόμο προκαλεί η διατύπωση σε επίσημο έγγραφο Συλλόγου απο την οποία εξάγεται το συμπέρασμα ότι στα Σχολεία (και της Σπάρτης) εξαπλώνονται τα ναρκωτικά… Ο Σύλλογος Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων Δήμου Σπάρτης Λακωνίας σε ανακοίνωσή του επισηαμίνει ότι η συγκεκριμένη αναφορά έγινε από τον Δήμο Σπάρτης.

Ο πρόεδρος των Σχολικών Φυλάκων Συμεών Σουμάκης σε έγγραφο που υπογράφει  αναφέρει ότι: «Στις 26 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, (ημέρα κατά των ναρκωτικών) με επίσημη δήλωση – ανακοίνωση, από το δήμο Σπάρτης, γράφτηκε μεταξύ άλλων η παρακάτω φράση: «…τα ναρκωτικά εξαπλώνονται στα σχολεία ενώ η πρόσβαση σ’ αυτά γίνεται όλο και ευκολότερη». Μπορούμε να πούμε με σιγουριά:  ¨Ευτυχώς όχι σε μας…¨ (σε όσους χώρους υπάρχει φύλαξη…)».

Γονείς κι εκπαιδευτικοί είναι ανάστατοι από την συγκεκριμένη αποκάλυψη και ζητούν διευκρινίσεις τόσο από τον Δήμο Σπάρτης όσο και από τις Αστυνομικές αρχές.

Ανησυχούν αν πράγματι πρόκειται για αποδεδειγμένη διαπίστωση της Δημοτικής Αρχής και λίγο τους ενδιαφέρει, στην παρούσα φάση, αν «προβλήθηκε» από τους Σχολικούς φύλακες προκειμένου να καταδειχθεί η ανάγκη φύλαξης όλων των σχολείων.

Οι σχολικοί φύλακες του δήμου Σπάρτης, από την πλευρά τους, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, έχοντας την εμπειρία δώδεκα ετών, την αίσθηση ευθύνης στις υποχρεώσεις, τα καθήκοντά τους δηλώνουν παρόντες. Με γνώμονα τη νομιμότητα την ηθική και συναισθανόμενοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι οικογένειες, λόγω της οικονομικής κρίσης, από την οποία απορρέει και η αύξηση της εγκληματικότητας, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, διαβεβαιώνουν ότι:
 «Για μια ακόμη χρονιά θα κάνουμε το μέγιστο δυνατό, ώστε το δίχτυ προστασίας που έχει απλωθεί στα σχολικά συγκροτήματα του δήμου μας, (με την καθιέρωση από το 2001 του θεσμού της φύλαξης των σχολικών κτιρίων) να δυναμώσει και να συνεχίσει να προσφέρει το αίσθημα ασφάλειας στη σχολική κοινότητα.
Έτσι, απερίσπαστοι εκπαιδευτικοί και μαθητές, να προσηλωθούν στην μετάδοση και αφομοίωση αντίστοιχα, των γνώσεων της ελληνικής παιδείας και οι γονείς να είναι ήσυχοι γνωρίζοντας, ότι τα παιδιά τους φυλάσσονται και προστατεύονται από τους εξωσχολικούς κινδύνους, (ναρκωτικά, ληστείες) ιδιαίτερα στην προεφηβική και εφηβική ηλικία.

Ενώ αλλού ψάχνουν να βρουν τρόπους προστασίας, στο δήμο μας υπάρχει ο «σχολικός φύλακας» ο οποίος προστατεύει τα σχολικά κτίρια, τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις, τον πλούσιο και σύγχρονο εξοπλισμό τους (Η/Υ, διαδραστικούς πίνακες) με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται το κόστος συντήρησης, από φθορές εξωσχολικών στοιχείων, αλλά κυρίως, προστατεύει την ανθρώπινη ζωή για την οποία πιστεύουμε ότι είναι ανεκτίμητη!».

Είναι αναμενόμενο ότι από κάθε επίσημο φορέα της Πολιτείας Περιφέρεια, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Δήμο και Αστυνομία θα πρέπει άμεσα να δοθούν διευκρινίσεις και απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται ο Σύλλογος Σχολικών Φυλάκων και σε κάθε περίπτωση η εκδοχή της εξάπλωσης των ναρκωτικών στα Σχολεία της Σπάρτης δεν μπορεί να περνά στα ψιλά γράμματα αλλά να εγείρει μέγα θέμα διερεύνησης.

Ποιά σχολεία έχουν το πρόβλημα; Ποιά στοιχεία υπάρχουν; Γίνεται διακίνηση ναρκωτικών τις ώρες λειτουργίας των σχολείων; Ποιές ενέργειες έχουν γίνει για την καταστολή και ποιές για την πρόληψη των άκρως επικίνδυνων φαινομένων;

Υπάρχει πρόβλημα στην πόλη της Σπάρτης ή επρόκειτο για μια γενικόλογη ανακοίνωση που περιέγραφε την σύγχρονη πραγματικότητα, γενικά στη χώρα;
-------------------------------
Πηγή:  notospress.gr
-------------------------------