Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Προβλήματα στον... αέρα από την 4ωρη στάση εργασίας αύριο

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, ενώ μετ' εμποδίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το υπόλοιπο πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τη συμμετοχή και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Οι ελεγκτές αλλά και οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις εναντίον της σχετικά με τον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές και τονίζουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν τον «διασυρμό της υπηρεσίας και των εργαζομένων της».

Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση η υπηρεσία δεν πρέπει να βρεθεί ανάμεσα στη διαμάχη κυβέρνησης και επιχειρηματιών.

Η διοίκηση της ΟΣΥΠΑ απέδωσε μάλιστα πολιτικές σκοπιμότητες στην ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές, και τόνισε πως εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ σε προσφυγή της Aegean Airlines, η οποία ζητά να μην ισχύσει η ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού, που προέβλεπε την ανάδειξη αναδόχου για τέσσερα χρόνια.

Τα μέλη της ΟΣΥΠΑ συμφώνησαν πάντως με την άποψη του προέδρου της Olympic Air κ. Α. Βγενόπουλου ότι ο διαγωνισμός για την επίγεια εξυπηρέτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια θα πρέπει να γίνει με ομαδοποίηση αεροδρομίων και όχι για το καθένα ξεχωριστά έτσι ώστε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ κ. Β. Αλεβιζόπουλο «να μην βρεθεί ο κ. Βγενόπουλος με τα λιγότερο κερδοφόρα αεροδρόμια και τα φιλέτα να δοθούν σε άλλους».
----------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
----------------------------