Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Νέο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στο Λιβάδι

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009 ετέθη σε λειτουργία, το εγκατέστημένο στο κατάστημα ηλεκτρικών του κ. Νικολάου Κασιμάτη,νέο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας.

Στις 14.30 έφθασε η χρηματαποστολή, συνοδεία αστυνομικής προστασίας, τοποθετήθηκαν τα χρήματα από την εκπρόσωπο της τράπεζας στο νέο μηχάνημα και το ΑΤΜ ετέθη σε λειτουργία.

Το νέο ΑΤΜ εγκατέστησε και έθεσε σε λειτουργία ομάδα τεχνικών της Εθνικής Τραπέζης οι οποίοι έφθασαν στο νησί μας για αυτό τον σκοπό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργία και η λειτουργία του ΑΤΜ θα εξυπηρετήσει αφάνταστα τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους πολυπληθείς επισκέπτες του νησιού μας, λόγω της επίκαιρης θέσης του αλλά και την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης του.
Ιδιαίτερα δε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η πρόσβαση στο κεντρικό ΑΤΜ της Εθνικής στην Χώρα είναι κάπως δύσκολη λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, και δη για άτομα περασμένης ηλικίας η αδυναμίας κινητικότητας.

Η ίδρυση του νέου ΑΤΜ έγινε κατόπιν αίτησης της δημοτικής αρχής και έγινε αποδεκτή από το αρμόδιο τμήμα της Εθνικής Τράπεζας.


Η παραλαβή του νέου ΑΤΜ έγινε από τον αναπληρωτή Δημάρχου κ.Μιχάλη Πρωτοψάλτη ο οποίος έκανε και την καθιερωμένη συμβολική ανάληψη. Στα εγκαίνια επίσης παρευρέθησαν ο αστυνόμος κ. Παντελής Βέργος και ο Πρόεδρος του Λιβαδιού κ. Νίκος Βάρδας.
Οφείλουμε να συγχαρούμε για την τόσο χρήσιμη αυτή ενέργεια αφενός μεν την Δημοτική αρχή η οποία έκανε την αίτηση, αφετέρου δε την Εθνική Τράπεζα η οποία κατενόησε την αναγκαιότητα της ύπαρξης ΑΤΜ στο συγκεκριμμένο σημείο, παρακάμπτοντας τα ανούσια γραφειοκρατικά εμπόδια.
Θα αισθανόμαστε δε ιδιαίτερα ευτυχείς εάν και η ΥΠΑ ακολουθούσε το παράδειγμα της Δημοτικής αρχής και το επόμενο διάστημα εγκαθίστατο και στο αεροδρόμιο Κυθήρων ένα ακόμη μηχάνημα ΑΤΜ, που αποτελεί πάγιο αίτημα των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού που φθάνουν αεροπορικώς.




------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------