Σελίδες

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΠΝΟ: Κανονικά από αύριο το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων

Η ΠΝΟ ζητά την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων, στις γραμμές Πάτρας Ιταλίας, αλλά αντιδρά και στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων.

Τη μη περαιτέρω κλιμάκωση της απεργιακής κινητοποίησης, αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι. Από αύριο από τις 6 ώρα τα ξημερώματα και μετά, τα δρομολόγια των πλοίων θα γίνονται κανονικά.

«Αναμένουμε αναλυτικά τις γραπτές θέσεις και διευκρινήσεις του υπουργού Ναυτιλίας, ούτως ώστε, αφού μελετηθούν και εκτιμηθούν από τη Διοίκηση, να καθορισθεί η περαιτέρω αγωνιστική μας πορεία» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΠΝΟ είχε προχωρήσει από την Τετάρτη το πρωί 18 Απριλίου σε δύο 24ωρες συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη διενέργεια ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων, και ζητά την κατάργηση του νόμου για τις ειδικές μειωμένες συνθέσεις και την υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η ΠΝΟ στην ανακοίνωσή της ζητά από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να λάβει σοβαρά υπόψη τα αιτήματά των ναυτικών προσθέτοντας ότι είναι «πανέτοιμοι για νέους αγώνες όπου και όταν χρειασθεί για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Τα δρομολόγια των πλοίων από αύριο το πρωί μετά τις 6 ώρα θα εκτελούνται κανονικά, ενώ πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει ήδη σε αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
--------------------
Πηγή: skai.gr
--------------------