Σελίδες

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Η Λερναία Υδρα της ΕΛΠΑ

Πιστεύετε πως η ΕΛΠΑ είναι μια ανύπαρκτη επιχείρηση επειδή δεν τη βλέπετε στους δρόμους τόσο συχνά; Εν μέρει κάνετε λάθος. Νομίζετε πως η κατάρρευση μιας ιδιωτικής εταιρείας δεν σας αφορά; Τα συσσωρευμένα χρέη της ΕΛΠΑ προς τον ΕΦΚΑ και την Εφορία ξεπερνούν σήμερα τα 57 εκατομμύρια ευρώ· ανάλογο ήταν φέτος τον χειμώνα το ποσό που κόπηκε στον προϋπολογισμό λόγω Μνημονίου από το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους.

Εχουν περάσει 18 μήνες από τη στιγμή που ήρθαν στην επιφάνεια τα οικονομικά σκάνδαλα της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων («Καταρρέει “πνιγμένη” στα σκάνδαλα η ΕΛΠΑ», «Εφ.Συν.», 10.9.2016) και παρά την πολιτική βούληση να δοθεί ένα τέλος στα φαινόμενα ανομίας μίας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες υπηρεσιών οδικής βοήθειας, τα προβλήματα (και τα σκάνδαλα) παραμένουν.

Μια διοίκηση-φάντασμα με άγνωστο αριθμό εργαζομένων, καταλήστευση των ταμείων του ΙΚΑ και του ΕΦΚΑ, οφειλές εκατομμυρίων ευρώ προς την Εφορία και τους εργαζόμενους, παράξενες δικαστικές αποφάσεις Ειρηνοδικείων, ύποπτη ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών μέχρι το 2016, παράτυπες κινήσεις εφοριακών και τραπεζικών υπαλλήλων είναι μερικά μόνο από όσα αποκαλύπτουμε σήμερα για το θέμα σχετικά με όσα εξωφρενικά έχουν συμβεί την τελευταία τριετία.

ΕΛΠΑ

Και ενώ εδώ και ένα χρόνο έχουν ενταθεί οι ενέργειες της διοίκησης του ΕΦΚΑ, του υπουργείου Εργασίας αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία, με την ανοχή ορισμένων κρατικών παραγόντων, κάποιοι κωλυσιεργούν με στόχο να μην καταλογιστούν οι ευθύνες σε συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, τα οποία, παρότι μοιάζουν αόρατα, επιχειρούν ακόμα και την ύστατη ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ορίζοντας ακόμα και τους εκκαθαριστές της πτωχευμένης επιχείρησης.

Στον εισαγγελέα
Πριν από δύο μέρες, έγγραφο που αναδεικνύει πολλές από τις παραπάνω παθογένειες διαβιβάστηκε από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ στον οικονομικό εισαγγελέα, στη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, στον γενικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στον υφυπουργό Αθλητισμού, αρμόδιο για την ΕΛΠΑ, η οποία είναι αθλητικό σωματείο από το έτος ίδρυσης, το 1923.
Τα υπέρογκα χρέη της ΕΛΠΑ δημιουργήθηκαν κυρίως την περίοδο 2000-2012, όταν πρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου ήταν ο Βασίλης Δεσποτόπουλος, σύζυγος της Γιάννας Δεσποτοπούλου, προέδρου των Special Olympics και υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου Βασίλης Δεσποτόπουλος |
 
Τα υπέρογκα χρέη της ΕΛΠΑ δημιουργήθηκαν κυρίως την περίοδο 2000-2012, όταν πρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου ήταν ο Βασίλης Δεσποτόπουλος, σύζυγος της Γιάννας Δεσποτοπούλου, προέδρου των Special Olympics και υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. στις εκλογές του 2004. Την 1/8/2013 τοποθετείται νέος πρόεδρος στην ΕΛΠΑ ο Θεόδωρος Κόκκινος. Εναν χρόνο μετά και ενώ τα χρέη αυξάνονται, κατάσχεται οικόπεδο του Θ. Κόκκινου στη Λυκόβρυση, εκτιμώμενης αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως τα γεγονότα των τελευταίων τριών χρόνων.

Το κρυφτό
Το πρώτο εξάμηνο του 2015 σειρά καταγγελιών για την ΕΛΠΑ φτάνει στο γραφείο του Παναγιώτη Νικολούδη, τότε υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμησης της διαφθοράς. Εκείνος διαβιβάζει την υπόθεση στον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος επιστρέφει την υπόθεση στο ΙΚΑ, χωρίς να αναθέσει έρευνα σε κάποιον ανακριτή. Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και αφού είχε προηγηθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία αποφασίστηκε η ΕΛΠΑ να καταβάλει ισόποσα στο τέλος κάθε εβδομάδας στους εργαζόμενους ποσό ίσο με το 70% των διαθέσιμων εσόδων του σωματείου, παραιτούνται όλα τα εκλεγμένα πρόσωπα της διοίκησης.

Από τότε και μέχρι σήμερα τα ίδια πρόσωπα παίζουν ένα ιδιότυπο «κρυφτό»: από τη μια διεκδικούν την προσωρινή διοίκηση του σωματείου και από την άλλη αποποιούνται τις ευθύνες τους, αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους και δεν εμφανίζονται σχεδόν πουθενά. Φαίνεται όμως ότι βρίσκουν μέσα στους κρατικούς μηχανισμούς τούς αφανείς έως σήμερα χρήσιμους «συμμάχους». Ενα μήνα μετά την παραίτησή τους από τη διοίκηση της ΕΛΠΑ, τον Οκτώβριο του 2015, τα ίδια πρόσωπα κάνουν αίτηση να διοριστούν ως διοίκηση «ειδικού σκοπού» και το ΙΚΑ, παρότι γνωρίζει τις ευθύνες τους, συναινεί.

Προσωρινή ή μόνιμη;
Τον Νοέμβριο του 2015 το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου δίνει προσωρινή διαταγή στα ίδια άτομα να ασκήσουν τη διοίκηση έως ότου εκδικαστεί οριστικά η υπόθεση. Με αυτήν την «προσωρινή» διαταγή τα ίδια πρόσωπα ασκούσαν διοίκηση επί ενάμιση χρόνο! Στις 13 Ιουλίου 2016 το ΙΚΑ καταθέτει στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της ΕΛΠΑ, δηλώνοντας πως το σωματείο που χρωστούσε τότε 32 εκατομμύρια ευρώ δεν λειτουργεί νόμιμα, καθώς ουδέποτε έχει προβεί σε κατάθεση των εγγράφων προς την Περιφέρεια, παρά την έγγραφη προειδοποίηση από την αρμόδια υπηρεσία ουδέποτε έχει καταθέσει πρακτικά για ανάδειξη μελών Δ.Σ., κατάσταση μελών Δ.Σ., οικονομικούς απολογισμούς, φορολογικές δηλώσεις, κατάσταση περιουσιακών στοιχείων κ.λπ. Επιπλέον, οι λογαριασμοί σε όλες τις ελληνικές τράπεζες των τελευταίων προέδρων της ΕΛΠΑ εμφανίζονται με μηδενικό υπόλοιπο!

Τον Νοέμβριο του 2016, το υπουργείο Εργασίας με ειδική έκθεσή του παραπέμπει την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων (ΕΛΠΑ) στην Οικονομική Αστυνομία, στον οικονομικό εισαγγελέα και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Τότε τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους ξεπερνούσαν τα 10 εκατ. ευρώ.

Τον Μάιο του 2017, με μια παράξενη απόφαση και πάλι του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου (αρ. 91/2017), οι ίδιοι άνθρωποι διορίζονται ως διοίκηση με την εξής επισήμανση: Εχετε υποχρέωση μέσα σε δύο μήνες να κάνετε εκλογές και να εκλέξετε τακτική διοίκηση. Αν όμως δεν το καταφέρετε αυτό, να κάνετε άλλη γενική συνέλευση, ώστε να διαλύσετε το σωματείο μέχρις ότου βρεθεί εκκαθαριστής ήταν η ουσία της απόφασης.

Νομικοί σύμβουλοι του ΕΦΚΑ, της Περιφέρειας και του υπουργείου Εργασίας, στους οποίους δείξαμε την απόφαση, συμφωνούν όλοι πως «πρόκειται για αδιανόητη απόφαση καθώς όχι μόνο δεν μπαίνει χρονικό όριο και διαιωνίζεται μια κατάσταση, αλλά επιπλέον το δικαστήριο δεν μπορεί να δίνει αρμοδιότητες τακτικής συνέλευσης σε προσωρινή διοίκηση». Χωρίς καμία βιασύνη, 40 μέρες μετά τη δικαστική απόφαση και λίγο πριν εκπνεύσει η διορία, στις 30 Ιουνίου 2017, ορίζεται γενική συνέλευση στην ΕΛΠΑ, που εντελώς τυχαία δεν είχε απαρτία. Επαναληπτική συνέλευση δεν ορίστηκε καν.

Ακόμα και σήμερα κανένας αρμόδιος φορέας δεν γνωρίζει πόσοι ακριβώς είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΛΠΑ. Επίσημη έδρα δεν υπάρχει, όπως δεν υφίσταται λογιστική, ταμειακή και γραμματειακή υποστήριξη. Πριν από μερικά χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων ξεπερνούσε τους 350, το 2014 ήταν 221, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το 2018 παραμένουν περίπου 70 άτομα. Η έδρα της εταιρείας, παρότι δεν είναι δηλωμένη, μεταφέρθηκε χωρίς μισθωτήριο συμβόλαιο σε άλλο κτίριο της οδού Μεσογείων (στο νούμερο 541), το οποίο φαίνεται να ανήκει σε φιλικό πρόσωπο του προέδρου της «προσωρινής» διοίκησης.

Εκτός από την ΕΛΠΑ, έχουν δημιουργηθεί και διάφορα άλλα όμορα εταιρικά σχήματα, όπως οι HELPA, Lancia Club και ΕΛΠΑ Υπηρεσιών Α.Ε. Πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛΠΑ, που σήμερα συμμετέχουν στο Lancia Club, έχουν έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τη σημερινή διοίκηση της ΕΛΠΑ, διεκδικώντας και αυτοί με τη σειρά τους από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού τη διοργάνωση του προσοδοφόρου Ράλι Ακρόπολις.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως, παρότι το ΙΚΑ έχει δεσμεύσει τουλάχιστον 7 οχήματα της ΕΛΠΑ, αυτά συνεχίζουν να κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με καταγγελίες στον ΕΦΚΑ και στο υπουργείο Εργασίας, ο προσωρινός πρόεδρος Αγγελος Μπαβέλας χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο της ΕΛΠΑ από το οποίο έχει βγάλει το σήμα της εταιρείας.
Το ίδιο φέρεται να κάνουν τόσο ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Μπούκης (υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής) όσο και ο Μάνος Χατζηδάκης (απλή συνωνυμία με τον συνθέτη). Ο τελευταίος δηλώνεται ως γενικός διευθυντής της ΕΛΠΑ και μεταξύ άλλων είναι συγγραφέας βιβλίων που εξυμνούν την «21η Απριλίου» και τους πραξικοπηματίες (Δ. Ψαρράς, «Η φωνή της χούντας στη “Δημοκρατία”», «Εφ.Συν.», 14.1.2016).

Ισως όμως το χειρότερο είναι πως κάποιοι εκμεταλλεύονται ακόμα την κατάσταση βγάζοντας χρήματα εις βάρος πολιτών. Ακόμα και σήμερα, πολύ συχνά σε περιπτώσεις βλάβης οχημάτων, εργαζόμενοι της ΕΛΠΑ σπεύδουν να βοηθήσουν οδηγούς Ι.Χ. που έχουν «μείνει στον δρόμο», οι οποίοι συχνά είναι ανασφάλιστοι. Εκείνη την ώρα υπογράφουν ένα νέο συμβόλαιο με την ΕΛΠΑ, εξάμηνο ή ετήσιο, δίνουν τα χρήματα (όσα ζητήσει ο εκάστοτε υπάλληλος) και εισπράττουν μια απόδειξη αθεώρητη χωρίς καμία ισχύ. «Εμείς ενημερώνουμε τη διοίκηση, το κέντρο μάς ζητά τον αριθμό αυτής της απόδειξης και εμείς δεν έχουμε ιδέα πού πάνε τα χρήματα. Εμένα δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω τον κόσμο και γι’ αυτό παρέδωσα το μπλοκ μου και έχω σταματήσει πια αυτήν την πρακτική», μας λέει ο εργαζόμενος Θανάσης Παπαθεοδώρου.

Aυτοκαταγγελίες
Επί μία δεκαετία τουλάχιστον, αν και δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους, υποβάλλονταν συνεχώς από το αρμόδιο τοπικό υποκατάστημα Αγίας Παρασκευής του ΙΚΑ διάφορες ΑΠΔ. Πρόκειται για τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις που υποβάλλονται από τον εργοδότη και περιλαμβάνουν πληροφορίες ή στοιχεία που αφορούν τον χρόνο απασχόλησης κάθε ασφαλιζομένου, την αμοιβή, τους κλάδους ασφάλισης, καθώς και το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών. Το 2015 ετέθη φραγή στην ηλεκτρονική υποβολή και δεν γίνονταν δεκτές οι ΑΠΔ από την ΕΛΠΑ. Επινοήθηκε όμως άλλος τρόπος για να ξεγελιέται το σύστημα.

ΕΛΠΑ   
 
Η διοίκηση της ΕΛΠΑ υπέβαλλε επί χρόνια στο τέλος του μήνα δήλωση σχετικά με τις ασφαλιστικές της υποχρεώσεις και ενώ έπρεπε να καταβάλλει μέσα σε 10 μέρες τα οφειλόμενα σε ΙΚΑ και εργαζόμενους, όχι μόνο δεν το έπραττε αλλά συστηματικά παρότρυνε τους εργαζόμενους να προσφεύγουν (εναντίον των ιδίων) στο ΙΚΑ, ώστε να εκμεταλλευτούν μια πάγια ασφαλιστική τακτική του οργανισμού να ασφαλίζει τους εργαζόμενους όταν οι τελευταίοι κατήγγελλαν τον εργοδότη. Πολύ χρήσιμη για αυτές τις μεθοδεύσεις αποδεικνύεται και η πρακτική συγκεκριμένης υπαλλήλου του ΙΚΑ της Αγίας Παρασκευής, η οποία έβγαζε τις ασφαλιστικές ενημερότητες στους υπαλλήλους.

Αυτή η κατάσταση διαδραματιζόταν επί χρόνια, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα χρέη. Το παράδοξο είναι πως αυτός που είχε έννομο συμφέρον, δηλαδή το ίδιο το ΙΚΑ, μέχρι το 2016 δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να διασφαλίσει τα συμφέροντά του. Επιπλέον η επιχείρηση δεν αναρτούσε ως όφειλε σχεδόν ποτέ τις καταστάσεις προσωπικού, στις οποίες αναγράφονται το είδος της απασχόλησης, η ειδικότητα, ο χρόνος της απασχόλησης και η αμοιβή. Τεράστιες ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση μέχρι το 2016 έχει και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Στη Δικαιοσύνη
Η (νέα) διοίκηση του ΕΦΚΑ, έχοντας πλέον αντιληφθεί τι ακριβώς γίνεται μέσω των αλλεπάλληλων καταγγελιών που φτάνουν στα κεντρικά γραφεία της Αγ. Κωνσταντίνου, ξεκινά από τον Μάιο του 2017 εντατικές υπηρεσιακές έρευνες. Τον Σεπτέμβριο ο ΕΦΚΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ενημερώσει τον γενικό διευθυντή της Περιφέρειας Αττικής ο οποίος με τη σειρά του πληροφορεί τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για τις κινήσεις του σωματείου, χωρίς να φαίνεται να αντιλαμβάνεται ο ίδιος πώς στήνεται το παιχνίδι ώστε να πάρουν εκ νέου τη διοίκηση τα ίδια πρόσωπα.

Στα μέσα Δεκεμβρίου 2017, σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, αναλαμβάνει σημαντική πρωτοβουλία η ίδια η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, με σκοπό πλέον τη διάλυση του σωματείου. Στις 22 Ιανουαρίου 2018 εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο η αίτηση των συγκεκριμένων προσώπων της ΕΛΠΑ να οριστούν οι ίδιοι εκ νέου προσωρινή διοίκηση. Τόσο η Περιφέρεια Αττικής, ως εποπτεύουσα αρχή, όσο και ο ΕΦΚΑ άσκησαν παρέμβαση ενάντια στη συγκεκριμένη αίτηση, ζητώντας να ορίσει η Περιφέρεια τον τρόπο διάλυσης του σωματείου. Πλέον η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης. Σε περίπτωση άσκησης ποινικών διώξεων, αν οι κατηγορίες έχουν τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1650/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, οι προβλεπόμενες ποινές φτάνουν μέχρι και την ισόβια κάθειρξη.

Ορατός είναι βέβαια ο κίνδυνος μη είσπραξης όλων των οφειλομένων στο Δημόσιο ποσών, με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας της ΕΛΠΑ έχει ήδη μεταβιβασθεί με τρόπους και διαδικασίες που ελέγχονται για τη νομιμότητά τους.

Συνεχίζεται η απάτη με τα διεθνή διπλώματα
Σύμφωνα με πλήθος εγγράφων από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, με πρωτοβουλία μελών της διοίκησης του σωματείου και τη συμβουλή προσώπων που φέρονται ως νόμιμα εξουσιοδοτημένα συμβαίνουν εδώ και χρόνια τα εξής:

● Εκδίδονται αποδείξεις για τα διεθνή διπλώματα οδήγησης και εισπράττονται μόνο μετρητά.
● Εκδίδονται αποδείξεις χωρίς σφραγίδα.
● Αγοράζονται μπλοκάκια αποδείξεων από χαρτοπωλείο και δίνονται στους πελάτες.
● Εκδίδονται στη συνέχεια διεθνή διπλώματα οδήγησης με τη σφραγίδα της ΕΛΠΑ και παραδίδονται στους πολίτες.
● Δεν καταγράφονται και δεν αποτυπώνονται οι εισπράξεις και πώς επιμερίζονται τα χρήματα στην Ελλάδα.
● Χωρίς καταγραφή και επίσημη καταχώριση μένουν και οι συνδρομές των μελών του, αν βεβαίως εισπράττονται.
● Τέλος, εισπράττονται χρήματα, εκδίδονται αποδείξεις παράνομα και τα χρήματα αποδίδονται σε ορισμένους «ημέτερους» χωρίς έλεγχο και χωρίς απόδοση φόρων. Σε διάφορα υποκαταστήματα της ΕΛΠΑ έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο όταν κάποιος ζητά να πληρώσει με πιστωτική κάρτα να ακούει διάφορες δικαιολογίες όπως ότι έχει κοπεί το ρεύμα, ότι δεν λειτουργούν τα μηχανήματα κτλ.

Ωστόσο, όποιος χρειάζεται ακόμα να κάνει συναλλαγές με την ΕΛΠΑ για τα διεθνή διπλώματα, οφείλει να επιμένει για τη χρήση κάρτας. Ο ετήσιος τζίρος από τα διπλώματα αυτά υπολογίζεται στις 700.000 ευρώ, ποσό το οποίο μοιράζεται χωρίς παραστατικά στους διοικούντες, σε προμηθευτές και ένα μικρό μόνο μέρος στους εργαζόμενους.

Ανοίγουν δεσμευμένους λογαριασμούς
Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στην «Εφ.Συν.», που διασταυρώνονται από το υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ, υπάλληλος υποκαταστήματος της Alpha Bank φέρεται να άνοιξε πρόσφατα δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, δίνοντας στο σωματείο ποσό άνω των 120 χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να καλυφθούν κάποια λειτουργικά έξοδα και να πληρωθεί περίπου το 30% του δώρου Χριστουγέννων σε ορισμένους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αλλά και βάσει καταγγελίας άλλου αυτόπτη μάρτυρα, υπήρξε συνάντηση μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων με υπάλληλο της Εφορίας Χολαργού, από τον οποίο ζητήθηκε να δοθεί από την Εφορία το πράσινο φως, ώστε να μπορέσει να ανοίξει ο συγκεκριμένος λογαριασμός.

Ο χρυσαυγίτης συνδικαλιστής
Πριν από λίγο καιρό ένας υπάλληλος της ΕΛΠΑ είχε ένα ατύχημα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Κατόπιν οχλήσεών του προς το σωματείο σχετικά με την ασφαλιστική του κάλυψη, δέχθηκε την ακόλουθη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων: «Μην ανησυχείς, σε σένα ειδικά θα τα κολλήσω εγώ τα ένσημα».

Ο ίδιος ο πρόεδρος των εργαζομένων, ο οποίος δηλώνει ανοιχτά χρυσαυγίτης, κυκλοφορεί κάποιες μέρες με προσωπική ασφάλεια. «Κανένα από τα οχήματά μας δεν έχει πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας εδώ και τρία χρόνια. εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο Θανάσης Παπαθεοδώρου, εργαζόμενος στην ΕΛΠΑ, ο οποίος έχει φτάσει στα όριά του με όσα καθημερινά ζει. «Εδώ και 6 χρόνια είμαστε ουσιαστικά απλήρωτοι, κάθε Παρασκευή λαμβάνουμε ένα ποσό 80-90 ευρώ και μας λένε, να χαίρεστε που παίρνετε και αυτά. Κατά τη γνώμη μου ουσιαστική διοίκηση ασκεί ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων», υπογραμμίζει ο ίδιος.
------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών-Κώστας Ζαφειρόπουλος 
-------------------------------------------------------------------------------