Σελίδες

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 153Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    16/05/2017

«153 ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Με αφορμή την 153η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, στη Βουλή των Ελλήνων, παραβρέθηκε, χτες, 15 Μαΐου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου
.

Στην εν λόγω εορταστική εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο αξιότιμος Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρος Κοντονής, ο Περιφερειάρχης Νήσων, κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, η Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας (Ε.Ε.Ε.), κ. Ελένη Κονοφάου, καθώς και Επτανήσιοι βουλευτές και λοιποί εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Επίσης, ακολούθησε ομιλία από τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Νικόλαο Καραπιδάκη, με θέμα: «Οι τελευταίοι ριζοσπάστες».

Ο κ. Χατζηπέρος μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου και συνεχάρη τους διοργανωτές της Ένωσης. Αναφέρθηκε στην περισσή ευαισθησία που έχει για τα Επτάνησα λόγω της καταγωγής της μητέρας του από τα Αντικύθηρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη, φυσικά, μνεία για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, τα 2 μοναδικά νησιά στα οποία διατηρείται, ο θεσμός της Εγχωρίου Περιουσίας, ο οποίος έχει τις ρίζες του στην Ενετοκρατία, αναδιοργανώθηκε από την Αγγλοκρατία, διατηρήθηκε με τη νομοθεσία της Ένωσης κι εκσυγχρονίστηκε νομοθετικά από την Ελληνική Βουλή τη δεκαετία του 1980.

Κλείνοντας, υπογράμμισε με έμφαση ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να εμπνευστούμε και να παραδειγματιστούμε ΚΑΙ από τους αγώνες των Επτανησίων ώστε να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας μας, των περιστάσεων και αλληλέγγυα να καταφέρουμε να βαθύνουμε και να πλατύνουμε την Δημοκρατία μας.

Εκείνο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ένα καλύτερο αύριο θέλει θυσίες, κόπους, μόχθο, εθνική συνοχή και ομοψυχία. Άλλωστε, «Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζώμεν», όπως έλεγε και ο Γέρος του Μωριά.