Σελίδες

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

«Σχεδιάζοντας μαζί για τον τόπο μας: Ένα όραμα για τη φύση και τον πολιτισμό»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                      11 Ιουλίου 2016
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ:
ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Η Α’ Συνάντηση Εργασίας «Σχεδιάζοντας μαζί  για τον τόπο μας: Ένα όραμα για τη φύση και τον πολιτισμό» θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα, στις 14 και 15 Ιουλίου 2016. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι αρχών και φορέων, καθώς και μέλη της τοπικής κοινωνίας με εμπειρία σε θέματα φύσης και πολιτισμού. 

 
Μετά τη λήξη των εργασιών στις 15 Ιουλίου, από τις 14.00 έως και τις 17:00, θα ακολουθήσει Μέρα Γνωριμίας ανοιχτή προς το κοινό, στον ίδιο χώρο, που θα δώσει την ευκαιρία σε όλους όσους θέλουν, να μάθουν για τη συνάντηση εργασίας και να μοιραστούν τις απόψεις τους. Η συνάντηση αυτή διοργανώνεται από το Μεσογειακό  Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων.

Η Συνάντηση Εργασίας αποτελεί μέρος του τριετούς προγράμματος του MedINA “Προς μια ολοκληρωμένη διαχείριση της φύσης και του πολιτισμού στη Μεσόγειο” που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος MAVA για τη Φύση. Στόχος της είναι o συμμετοχικός σχεδιασμός προτάσεων για τη διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού κεφαλαίου ως αναπόσπαστου μέρους της τοπικής αειφόρου ανάπτυξης. Πρόκειται για το πρώτο μέρος ενός διαλόγου που θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο με νέα συνάντηση.

Το Μεσογειακό  Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), από την ίδρυσή του το 2003 έως και σήμερα, ασχολείται με τη μελέτη και ενίσχυση της διαχρονικής σχέσης ανθρώπου και φύσης, ιδιαίτερα στο χώρο της Μεσογείου, μέσω έρευνας, υλοποίησης προγραμμάτων και επικοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Λίλη Μορδεχάι, Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο
Τηλ: 2103600711-4, Κιν: 6945750520, e-mail: lily@med-ina.org,
web: www.med-ina.org