Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΛΕΣΒΟΣ: Πυρκαγιά απείλησε τις δεξαμενές της ΔΕΗ… Μάχη των πυροσβεστών και των εργαζομένων με τις φλόγες

Μία πιθανή τραγωδία με απρόβλεπτες συνέπειες αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, όταν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε δίπλα από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, απείλησε τις δεξαμενές καυσίμων του εργοστασίου, αλλά και τις αποθήκες οινοπνεύματος της ΕΠΟΜ που βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων, από την εστία της φωτιάς.


Η άμεση επέμβαση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στην ΕΠΟΜ, αλλά και η έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έσωσαν την κατάσταση από έναν πιθανό όλεθρο.

Με σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης από το πρωί η Λέσβος, αφού η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δυο μετασχηματιστές, στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, έθεσε εκτός λειτουργίας το δίκτυο διανομής ρεύματος.

Κι ενώ η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και η φωτιά σβήστηκε γρήγορα και τις δύο εστίες, η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης γίνεται σταδιακά.

Ήδη ηλεκτροδοτήθηκαν τμήματα της πόλης της Μυτιλήνης, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των προβλημάτων σε όλο το δίκτυο διανομής.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με το σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολή στις 12 το μεσημέρι, όταν οι δύο εστίες φωτιάς ήταν σε εξέλιξη.
--------------------------------
Πηγή:   lesvosnews.gr
--------------------------------