Σελίδες

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

«Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ μας για την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Για το σχέδιο του Κόμματός του, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ Βαθμού, που αλλάζει ΡΙΖΙΚΑ, όλα όσα γνωρίζουμε σήμερα γι’ αυτή και το πλαίσιο λειτουργία της, μιλά για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων», Βασίλης Λεβέντης, στα «ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ» και epoli.gr
  
 Από την κουβέντα μας, δεν θα μπορούσαν να λείψουν, βέβαια, οι τρέχουσες οικονομικές – πολιτικές εξελίξεις, οι προβλέψεις του για το άμεσο μέλλον, αλλά και… παρασκηνιακές αποκαλύψεις από πλευράς του Προέδρου της «Ένωσης Κεντρώων», που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον - εκτός των αναγνωστών -  και των... Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά κυρίως… της Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Φώφης Γεννηματά...

  

ΕΡ. Κύριε Πρόεδρε, η «Ένωση Κεντρώων» έκανε μία δυναμική είσοδο στη Βουλή. Ποια είναι η στρατηγική σας, σήμερα, σε σχέση με τις τρέχουσες οικονομικές αλλά και πολιτικές εξελίξεις. Πρόωρες Εκλογές ίσως; "Οικουμενική" όπως έχετε κατά καιρούς ζητήσει; Ή ενδεχομένως κάτι άλλο;

«Τη Χώρα δεν τη συμφέρουν οι Εκλογές…
Εγώ έχω προτείνει λύση “ευρέως πέλματος”, δηλαδή 250 εδρών. Χωρίς ΚΚΕ, χωρίς “Χρυσή Αυγή”, όλα τα άλλα Κόμματα να συγκροτήσουν μία Κυβέρνηση, να γίνει πρώτα ένα όργανο κατευθυντήριο διακομματικό των Κομμάτων που θα στηρίξουν την Κυβέρνηση, να βρούμε τον Πρωθυπουργό, αυτός με τη σειρά του να βρει τους τεχνοκράτες Υπουργούς, γιατί εγώ δεν θέλω πολιτικούς. Θέλω τεχνοκράτες και Πρωθυπουργό και Υπουργούς. Να φτιάξει την Κυβέρνηση, να μελετήσουμε πρώτα το πλάνο επί του οποίου θα “βαδίσει” αυτή η Κυβέρνηση και μετά να πάμε στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης.
Βέβαια, εμείς ως Κόμμα κάνουμε το καθήκον μας κάθε φορά και είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. Αυτό φυσικά δε σημαίνει – αν και ανεβαίνουμε δημοσκοπικά - ότι ζητάμε Εκλογές. Εκλογές θα γίνουν όταν θελήσει ο Τσίπρας ή όταν καταρρεύσει ο Τσίπρας.»

«Γύρω στον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο αστάθεια και αναρχία στην Ελλάδα»

ΕΡ.: Επί του ίδιου θέματος κ. Πρόεδρε, ποια είναι η πολιτική σας πρόβλεψη για το άμεσο μέλλον;

«Βλέπω ότι, γύρω στο Σεπτέμβριο - Οκτώβριο θα υπάρχει μία αστάθεια στην Ελλάδα και μία αναρχία. Και βέβαια όλα αυτά που λέει η Κυβέρνηση είναι ανοησίες και ασυναρτησίες. Τότε λοιπόν, επειδή στη Δημοκρατία πάντα υπάρχουν λύσεις, οι λύσεις θα είναι και πάλι δύο, αυτές που είναι και τώρα: Ή Εκλογές ή Οικουμενική.
Οι μεν Εκλογές είναι η χειρότερη λύση, γιατί θα “φάμε” δύο μήνες και θα κάνουμε την Οικουμενική μετά.
Μη νομίζετε ότι, ο Μητσοτάκης θα κάνει Κυβέρνηση. Και να πάρει 135 έδρες, πάλι θα έχει ανάγκη τον Λεβέντη και πάλι εμείς θα του λέμε πήγαινε στις 250 έδρες. Άρα θα αναγκαστεί το πολιτικό σύστημα να κάνει αυτήν την Οικουμενική, πρώτον για τη Χώρα, δεύτερον γιατί το ζητούν οι δανειστές και τρίτον, γιατί είναι η λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας.»

ΕΡ.: Εκλογικός Νόμος και Απλή Αναλογική: Ενδοκυβερνητική “ασυνεννοησία” για το πρώτο, απομάκρυνση ως φαίνεται για το δεύτερο... Ποιο το σχόλιο σας;

«Πρόδωσαν σαν Αριστεροί και αυτό! Γιατί της Αριστεράς ήταν πάντοτε αίτημα η απλή αναλογική και εμού βεβαίως, του Βασίλη Λεβέντη, ως Κεντρώου, αλλά και της Αριστεράς εδώ και 10ετίες. Τότε δεν τους ένοιαζε αν χαθεί η αυτοδυναμία, τώρα γιατί τους νοιάζει; Άρα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρόδωσε την απλή αναλογική.»

«Ο κ. Τσίπρας τώρα “βγάζει και τα σώβρακά του” για να μείνει στην εξουσία»

ΕΡ.: Η σημερινή οικονομική κατάσταση απαιτεί ξεκάθαρες θέσεις και σχέδιο απ’ όλα τα Κόμματα του Κοινοβουλίου. Διαθέτει κάτι τέτοιο η «Ένωση Κεντρώων»;

«Βεβαίως! Γι’ αυτό εμείς ως Ένωση Κεντρώων”  δεν ψηφίσαμε τίποτε, ούτε θα ξαναψηφίσουμε, γιατί διαφωνώ με τον τρόπο που θέλει να μείνει στην εξουσία ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας τώρα “βγάζει και τα σώβρακά του” για να μείνει στην εξουσία.
Ό,τι του ζητήσουν το κάνει. Εγώ αυτή τη μέθοδο δεν την υιοθετώ. Θα προτιμούσα να “πέσω”, υπερασπιζόμενος όμως μία άλλη σοβαρή πρόταση, γιατί χωρίς πρόταση δεν μπορεί να στέκει.

Χρειάζεται πρόταση και η πρόταση η δική μου είναι ξεκάθαρη: Πρώτον, να γίνει μία μεγάλη Κυβέρνηση, που οι επενδυτές και οι δανειστές θα τη σεβαστούν και δεύτερον, αυτή η Κυβέρνηση να αρχίσει αμέσως τις μεταρρυθμίσεις, άνοιγμα επαγγελμάτων, ιδιωτικοποιήσεις, νέο φοροεισπρακτικό σύστημα, έλεγχο για αποβολή - εκτόπιση αργόμισθων σε ΔΕΚΟ, Δήμους και Δημόσιο, μείωση του μισθού όλων των αιρετών από Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέχρι Μητροπολίτη και Βουλευτή κατά 50%, “κόψιμο” των διπλών και τριπλών συντάξεων και συγχώνευση όλων σε μία. ‘Eχουμε 330.000 τριπλοσυνταξιούχους με ανώτατο πλαφόν τα 1.500 Eυρώ. Αυτό και μόνο, δηλαδή το “κόψιμο” των συντάξεων πάνω από τα 1.500 Ευρώ δημιουργεί ένα σοβαρό “ταμείο”. Και αν κόψουμε και τις 80.000 συντάξεις των πλουσίων - υπάρχουν 80.000 Έλληνες που έχουν ήδη εισοδήματα πάνω από 3.000 Ευρώ από ενοίκια, από τόκους καταθέσεων και από μερίσματα - τότε δημιουργούμε ένα σοβαρό budget, με το οποίο δεν θα πειράζαμε στο συνταξιοδοτικό κανέναν.»

ΕΡ.: Κι αυτοί, όμως, δεν έχουν καταβάλει τις εισφορές τους; Δεν είναι μία μεγάλη αδικία γι’ αυτούς;

«Ναι, έχουν καταβάλει. Και στην Αυστραλία τις έχουν καταβάλει, παντού τις έχουν καταβάλει. Αλλά είναι πλούσιοι.
Αν δεν συμβάλλουν οι πλούσιοι τώρα, ποιός θα συμβάλλει;»



ΕΡ.: Στο υποθετικό σενάριο, ο Βασίλης Λεβέντης να ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα και στην ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Ποια θα ήταν η στάση του;

«Εγώ θα έλεγα να συμφωνήσουμε, αρχικά, στους στόχους.
Στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους θα έλεγα, θέλετε πλεόνασμα 1%, θέλετε του χρόνου 2%, τον παραπάνω 3%; Θα συμφωνούσαμε τους στόχους και θα “πάλευα” στο εσωτερικό, με “κόψιμο” παθογενειών, να ικανοποιήσω τους στόχους. Πάντα στη βάση να πληρώσουν παραπάνω οι “έχοντες και κατέχοντες” και να υπερασπιστώ το 1000άρικο. Όσοι έχουν ένα 1000άρικο, να μην χάσουν ούτε ένα Ευρώ. Αυτή θα ήταν η προσπάθειά μου.»

«Εκτός Βουλής “Το Ποτάμι” και “Ανεξάρτητοι Έλληνες”, στο Επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Καμμένος, αν “κατέβει” η Φώφη με το τριχοτομημένο ΠΑ.ΣΟ.Κ.…»

ΕΡ.: Τον τελευταίο καιρό γίνονται κινήσεις συσπείρωσης της Κεντροαριστεράς, με κινήσεις, τόσο της Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Φώφης Γεννηματά προς… τα αριστερά, όσο και του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς… το Κέντρο. Που “βρίσκεται” στις πολιτικές κινήσεις αυτές το Κόμμα σας;

«Να ξεκινήσω με κάτι: Ο Τσίπρας φταίει γιατί παρουσιάζεται ως Αριστερός, ενώ είναι πια Δεξιός... Πρόδωσε τον εαυτό του τον παλαιό και έγινε ρεαλιστής, αλλά οι ψήφοι που έχει πάρει είναι “Αριστεροί”. Χρειάζεται νέα εντολή κατά την άποψή μου. Αυτό το σχέδιο που εφαρμόζει δεν το γνώριζαν οι ψηφοφόροι του ούτε τον Ιανουάριο, ούτε τον Σεπτέμβριο.

Η Γεννηματά, τώρα, σε τι φταίει. Ενώ εδώ και 30 χρόνια, που εμείς παλεύαμε ως μικρή “Ένωση Κεντρώων” έλεγε το Kόμμα της, ότι “πέθανε” το Κέντρο και τώρα υπάρχει πλέον ο Σοσιαλισμός και η Συντήρηση. Τώρα που κινδυνεύουν να μην μπουν στη Βουλή θέλουν να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας. Εγώ, πώς μπορώ να συνενωθώ με τη Γεννηματά; Οι ψήφοι που πήρα είναι ψήφοι καταδίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ.

Αγωνίσθηκα μετά από 30 χρόνια και απέσπασα ένα ποσοστό από εκεί που με ειρωνευόντουσαν και με διέσυραν. Απέσπασα ένα ποσοστό, που τους σιχάθηκε κι αηδίασε. Μπορώ τώρα να πάρω αυτό το ποσοστό και να πω ξαναγυρίζουμε εκεί, για να γίνει μεγάλο το Κόμμα, όπως μου προτείνει η Γεννηματά; Νομίζω πως είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θα μείνει έξω από τη Βουλή. Όπως και το «Ποτάμι» και ο Καμμένος, που είναι σίγουρα έξω από τη Βουλή.»

ΕΡ.: Μισό λεπτό κ. Πρόεδρε, εννοείτε πως, έχετε δεχτεί προσέγγιση από την Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αντίστοιχη με αυτήν στον κ. Θεοδωράκη;

«Η Γεννηματά δεν μου “χτύπησε την πόρτα”, αλλά σε 1-2 δεξιώσεις που βρεθήκαμε μαζί με το σύζυγό της, άφηναν να εννοηθεί ότι, πρέπει να γίνει συνάντηση μεταξύ μας. Εγώ δεν θέλησα.
Μου είπαν ότι, το κάθε Kόμμα θα κρατήσει τη σφραγίδα και τις χρηματοδοτήσεις του και απλά εκλογικά θα συμπράξουμε. Απάντησα ότι, το όνειρό μου δεν είναι οι χρηματοδοτήσεις και έδωσα να καταλάβουν, ότι δεν δέχομαι.

Να ξαναπάμε εκεί απ’ όπου ήρθαν εκείνοι, γιατί μας το ζητά η κυρία Γεννηματά; Εγώ θα προχωρήσω με την ελπίδα ότι, η “Ένωση Κεντρώων” θα είναι τρίτο Κόμμα και στο τέλος θα δείτε ότι, θα εκτοπίσουμε την “Χρυσή Αυγή” από την 3η θέση, γιατί είναι ντροπή για την Ελλάδα να είναι ο φασισμός στην 3η θέση του Κοινοβουλίου.

Θα κάνουμε μεγάλη την “Ένωση Κεντρώων”, δεν θα είναι στη Βουλή ο Θεοδωράκης, που μάλλον θα είναι με τη Ν.Δ. και ο Καμμένος, που η μόνη λύση που βλέπω είναι να μπει στο “Επικρατείας” του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκεί που έχει φτάσει το πράγμα. Η δε Φώφη Γεννηματά αν κατέβει, γιατί το Κόμμα της έχει τριχοτομηθεί… Είναι 3-4 Βουλευτές υπό τον Βενιζέλο, που σκέπτονται να πάνε στη Ν.Δ., είναι 2-3 που είναι σοβαροί και δε μιλάνε και άλλοι 8, που σκέπτονται ότι, αν δεν δουν δημοσκόπηση με 3%, μάλλον θα πάνε προς το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

ΕΡ. Δηλαδή, δεν προβλέπετε νέα 7κομματική Βουλή όπως σήμερα;

«Ίσως να μπει κάποιο άλλο Kόμμα. Μπορεί οι “Δραχμιστές” αν δεν διαλυθούν. Αν πάει μαζί η Κωνσταντοπούλου, με τον Λαφαζάνη, μπορεί να μπουν στη Βουλή. Γιατί χάνει ο Τσίπρας. Και όσο χάνει ο Τσίπρας θα μπορούσαν αυτοί κάτι να κερδίσουν, αρκεί να είναι ενωμένοι.
Εγώ πιστεύω ότι, η Κωνσταντοπούλου “προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία”, διότι διαιρεί στα δύο τους “Δραχμιστές”.»

«Με συγκεκριμένο σχέδιο δυναμικά και “ανοιχτά” στις Εκλογές της Αυτοδιοίκησης»

ΕΡ. Κύριε Πρόεδρε, κλείνοντας, ας έλθουμε στο κομμάτι Αυτοδιοίκηση. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο της «Ένωσης Κεντρώων» για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μπει και εκεί δυναμικά όπως στη Βουλή;

«Κατ’ αρχάς υπάρχει ένα οικονομικό σχέδιο: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να παίρνει και το φόρο από τους πολίτες. Δηλαδή τον φόρο εισοδήματος.
Στην Αμερική, ο Δήμαρχος παίρνει το φόρο εισοδήματος. Δεν τον παίρνει η Κυβέρνηση. Έτσι ο Δήμος θα εξασφαλίζει τα απαραίτητα για τη λειτουργία του και θα αποδίδει στη Γενική Κυβέρνηση το ποσοστό που αφορά σε Παιδεία, Υγεία, Στρατό, Δικαιοσύνη, δηλαδή τα ευρύτερα. Θα ικανοποιεί δηλαδή ο Δήμαρχος, αφού πάρει τους φόρους, τις ανάγκες του Δήμου και θα αποδίδει μέρος των φόρων που χρειάζονται στην Κυβέρνηση, για την κάλυψη των συνολικών αναγκών λειτουργίας του κράτους.
Πρέπει να λύσουμε το θέμα των πόρων. Είναι πολύ ουσιώδες. Γιατί αν λύσουμε όλα τα άλλα και αφήσουμε το οικονομικό των Δήμων άλυτο, τότε είναι “άσκηση επί χάρτου”.»

ΕΡ. Πρόκειται για ένα ρηξικέλευθο πλάνο - σχέδιο. Γίνετε πιο συγκεκριμένος, χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα π.χ. την αρμοδιότητα της αστυνόμευσης.

«Ωραία, πρώτον ο Δήμος θα είναι ο εισπράττων τους φόρους. Δεύτερον, η Αστυνομία θα αποδοθεί στους Δήμους, αλλά μπορεί να αποδοθεί μετά από 5 χρόνια, όταν αποδειχθεί ότι αυτό δεν θα έχει ζημιά στην όλη αστυνόμευση της Χώρας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σχέδιο ασφαλείας. Δεν μπορώ να πάρω την Αστυνομία και να μην έχω έλεγχο κεντρικό για ζητήματα ναρκωτικών, εμπορίας όπλων, δουλεμπορίας κ.λπ.

Θα αρχίσουμε να δίνουμε αρμοδιότητες, αλλά θα τις ολοκληρώσουμε μετά από 5-7 χρόνια.
Θα είμαστε σε ένα στάδιο μετάβασης αρμοδιοτήτων.
Θα τους δώσουμε την ουσιωδέστερη, που είναι το οικονομικό, άμεσα. Οι άλλες υπηρεσίες όπως Λιμενικό, Νοσοκομεία, Σχολεία θα τους δίνονται σταδιακά, αφού πειστούμε ότι, οι υπηρεσίες των Δήμων ενισχύονται σε βαθμό, που να μπορούν να ανταποκριθούν. Γιατί τώρα αν πάω κάπου και τους τα δώσω όλα, με τη δύναμη που έχει ο Δήμαρχος δεν θα μπορεί να υπάρχει στοιχειώδης έλεγχος.»

ΕΡ.: Άρα είστε υπέρ της ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ Βαθμού;

«Βέβαια! Αφού θέτουμε πλάνο 7 ετών πλήρους μετάβασης.
Στην “Αθήνα”, θα μείνει μόνο η γενικότερη Αστυνόμευση και ο Στρατός. Ακόμη και τα Δικαστήρια θα υπάγονται στο Δήμαρχο.
Μπορεί οι προαγωγές των δικαστικών, οι μεταθέσεις τους να ρυθμίζονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά οι Εισαγγελείς, οι Πρωτοδίκες θα υπάγονται στην υπηρεσία του Δημάρχου, ο οποίος θα πάρει αυξημένες εξουσίες.»

ΕΡ.: Μιλάτε για ενίσχυση των Δήμων, αλλά ταυτόχρονα, κατά καιρούς, έχετε μιλήσει για κακοδιαχείριση σ’ αυτούς.

«Φυσικά, γιατί το πρώτο που υπάρχει σίγουρα είναι η αργομισθία. Το δεύτερο είναι η αδιαφάνεια στη λειτουργία των Δήμων και των ΔΕΚΟ. Αδιαφάνεια στις προμήθειες και σε όλα. Απόδειξη όσα έκανε ο Μαρτίνης με το Ερρίκος Ντυνάν, που έπαιρνε μίζες από τον νοσοκομειακό εξοπλισμό. Πόσα άλλα γίνονται και δεν τα ξέρουμε. Πόσες εργολαβίες υπάρχουν σε Δήμους ή στις ΔΕΚΟ όπου υποτίθεται πως γίνονται διαγωνισμοί. Πόσοι όμως διαγωνισμοί είναι σωστοί και έγκυροι; Άρα λοιπόν στους Δήμους βλέπω πολλών ειδών σκάνδαλα. Βλέπω προσωπικό που δεν προσέρχεται στην εργασία, είναι τελείως αργόμισθοι και συγκαλύπτονται, βλέπω αδιαφάνεια στους διαγωνισμούς για την προμήθεια υλικού ή την ανάθεση έργων, ενώ βλέπω μία αδράνεια για την αξιοποίηση της περιουσίας που έχουν οι Δήμοι. Δηλαδή, ο Δήμος Αθηναίων έχει πολλά ακίνητα που τα έχει “νεκρά”, σκουπιδότοπους, για τα οποία έπρεπε να ζητήσει έναν ειδικό νόμο για να μπορεί να τα αξιοποιήσει, ακόμη και με τη μέθοδο της αντιπαροχής αν δεν έχει χρήματα για να δημιουργηθούν έσοδα. Να γίνει αυτάρκης. Αλλά δεν το κάνουν. Προτιμούν να “απλώνουν το χέρι” στον Υπουργό Εσωτερικών για να τους δίνει την επιδότηση. Προτιμούν την εύκολη λύση και όχι την αξιοποίηση της περιουσίας των Δήμων.»

ΕΡ.: Για τον β’ Βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ποιες είναι οι σκέψεις σας;

«Οι Περιφερειάρχες, πρώτον, θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο για το στάδιο των 7 ετών της μετάβασης αρμοδιοτήτων και επί πλέον θα είναι το “μάτι” της Κεντρικής Κυβέρνησης σε κάθε τόπο. Θα ελέγχουν τους Δημάρχους.
Αυτοί θα φροντίζουν το πειθαρχικό των Δημάρχων αν δεν πηγαίνουν καλά, για τη μεταβίβαση των χρημάτων στην Κεντρική Κυβέρνηση, να είναι οι υπηρεσίες καλυμμένες από προσωπικό και αν εκπληρούν οι Δήμαρχοι την αποστολή τους.

Αφού στέλνουμε τις αρμοδιότητες από την Κυβέρνηση στον Δήμαρχο, ο Περιφερειάρχης θα είναι ο εγγυητής της λειτουργίας του Κράτους. Θα έχει χαρακτήρα ελέγχου, γι’ αυτό θα είναι και εκλεγόμενος. Γιατί αν είναι διοριζόμενος, θα είναι εξασθενημένος. Δηλαδή, ένας Δήμαρχος αν κλέψει, ο πρώτος που θα μπορέσει να φροντίσει είναι ο Περιφερειάρχης για τη δίωξή του ή την αντικατάστασή του. Ενώ έτσι όπως γίνεται τώρα, είναι ασαφή τα όρια. Η Κυβέρνηση τα κάνει σχεδόν όλα και τι αρμοδιότητες έχει ο Δήμος, τι η Περιφέρεια είναι ασαφή.»

ΕΡ.: Στις επόμενες Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές, η «Ένωση Κεντρώων» είναι “ανοιχτή” σε συνεργασίες; Ποια στρατηγική θα ακολουθήσει;
«Ασφαλώς, είμαστε “ανοιχτοί” στις συνεργασίες, υπό τον όρο να μην είναι κρυφοκομματικές. Δηλαδή, να είναι ανεξάρτητες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων, που δεν έχουν “βρώμικο” παρελθόν και ας μην ανήκουν απόλυτα στην “Ένωση Κεντρώων” . Απλά συμπαθούντες να είναι και θα τους υποστηρίξουμε.
Αρκεί να δούμε ανθρώπους τίμιους, με θέληση και αποφασιστικούς.»

Διαβάστε, τη Συνέντευξη του Προέδρου της «Ένωσης Κεντρώων», Β. Λεβέντη, 
- και από το Πανελλαδικό Περιοδικό ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ [ΕΔΩ]
- και από ακόλουθο επισυναπτόμενο αρχείο .pdf
----------------------------------
Πηγή: epoli.gr
----------------------------------