Σελίδες

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ας πάψουν τα κοράκια να τσιμπούν το πτώμα.....

Το πιό κάτω δημοσίευμα του κ. Πρωτοψάλτη δημοσιεύθηκε στην σελίδα AdelinFm. Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρεται στο [ απόσπασμα] της εκπομπής "η επομενη μερα" 6/11/2015 και την συνομιλία του σταθμού με τον κ.Λαμπρινίδη.




"Όποιος ακούσει την συνέντευξη θα νομίσει ότι τα Κύθηρα έχουν καταστραφεί, ότι υπάρχει πετρελαιοκηλίδα η οποία επιπλέει και αν γυρίσει ο καιρός θα φύγει για να ρυπάνει και τις απέναντι ακτές!
Όμως όποιος καλόπιστος κάνει μια βόλτα στις παραλίες τις Αγίας Πελαγίας, θα διαπιστώσει ότι η ρύπανση έχει περιοριστεί στην ακτή, σε σημεία που ο κυματισμός δεν παρέσυρε τα πετρελαιοειδή κατάλοιπα ξανά στη θάλασσα.
Πράγματι υπάρχει ολιγωρία εκ μέρους των αρμοδίων οι οποίοι θα έπρεπε να σπεύσουν μόλις κόπασε ο καιρός να περισυλλέξουν τα υλικά αυτά τα οποία ακόμη επέπλεαν!
Τώρα είναι αργά, έχουν βυθιστεί στον πυθμένα και ίσως να τα ανασύρουν το καλοκαίρι, τα πόδια των λουομένων.
Ότι υπάρχει στην παραλία αν δεν απομακρυνθεί άμεσα, σε λίγες ημέρες θα ψάχνουμε να το βρούμε θα έχει σκεπαστεί με άμμο, μετατρέποντας την παραλία σε ναρκοπέδιο.
Οι απόψεις για το δήθεν δύσκολο έγχείρημα της απορρύπανσης, το μόνο που πέτυχε είναι να ανοίξει την όρεξη των εταιρειών αυτών, οι οποίες σαν τα κοράκια που μυρίζονται το ψοφίμι, περιμένουν να εκταμιεύσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ με ελάχιστο κόστος.
Το θετικό το οποίο προκύπτει για τον ακροατή, είναι ότι ο ομιλών κατάφερε από το κρισφύγετό του, να εντοπίσει τον δράστη της ρύπανσης!
Αν δεν είχε προλάβει να κρυφτεί στα Δαρδανέλλια θα τον είχε ήδη συλλάβει!!!"



Στο δημοσίευμα αυτό λοιπόν έχουμε να απαντήσουμε τα εξής :

Δυστυχώς για τον γράφοντα αλλά τα πολλαπλά βιντεοσκοπημένα και φωτογραφημένα ντοκουμέντα μάλλον τον διαψεύδουν. 
Εξάλλου προς πληροφόρηση του το πετρέλαιο που επιπλέει εισχωρεί σε θώκους στα παράλια και μόνον τα βαρέα διαχωρισμένα στοιχεία των πετρελαιοδειδών κατακάθονται σαν ίζημα στον βυθό και παραμένουν, σε περίπτωση αμμώδους βυθού σχηματίζοντας λασπώδη ίλη.
Σε περίπτωση αλλαγής καιρού τότε είναι φυσιολογικό αρκετές από τις υπάρχουσες ποσότητες σε μια περιοχή να μεταφερθούν με τον κυματισμό στις πλησιέστερες έναντι ακτές. Έτσι τουλάχιστον λένε οι φυσικοί νόμοι εκτός και εάν κάποιος με δυνατότητες Θεού καταφέρει και τις αλλάξει {Δεν γνωρίζουμε εάν ο αναφέρων έχει βάλει και εκεί υποψηφιότητα...!!!!!}

Καλό λοιπόν θα ήταν με το θέμα να σχολούνται όσοι τουλάχιστον έχουν γνώση του θέματος και δεν γνωρίζουν απλά πολύ περισσότερα από τσιμέντα και ασφάλτους. Ο καθείς στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες.

Όσον αφορά το θέμα της υποψίας περί ρύπανσης από διερχόμενο πλοίο, όπως σε κάθε ΜΜΕ στέλνονται προειδοποιήσεις η πληροφορίες, ο αυτόπτης μάρτυρας τηλεφώνησε στην σελίδα μας και έδωσε την πληροφορία την οποία προωθήσαμε στον Δήμο και στις αρμόδιες αρχές για διερεύνηση, όπως είχαμε καθήκον. Το τι ενέργειες θα κάνει η αρμόδια λιμενική αρχή της ακτοφυλακής το γνωρίζουν αποκλειστικά οι υπεύθυνες υπηρεσίες, οι οποίες οφείλουν να ακολουθήσουν το διεθνές πρωτόκολλο σε αυτή την περίπτωση. 
Και ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το είδος της ειρωνείας που θυμίζει μάλλον παιδικό σταθμό και παιδάκια που τους αφαίρεσες καραμελίτσες.

Οι γνώσεις και η εμπειρία σε κάθε θέμα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κάθε έρευνας. Για αυτό λοιπόν όσοι είναι άσχετοι καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσουν να μάθουν και να πάψουν να θυμούνται τις ημέρες που έλυναν προβλήματα με ένα κατσαβίδι και μια πένσα η με "συμφωνίες".....
Μπορεί σε αυτό τον σύνδεσμο όποιος θέλει να διαβάσει ότι αφορά την υπόθεση, http://library.tee.gr/digital/m2517/m2517_sabatakakis.pdf, και έπειτα να εκφέρει κάποια γνώμη.

Ήδη η πολιτεία έπρεπε να έχει επέμβει. Ήδη ο θάλαμος επιχειρήσεων και το λιμεναρχείο έπρεπε να έχουν προβεί σε αναγκαίες ενέργειες, (booms κ.λ.π.). Όσο για την απορρύπανση είναι ευθύνη του εκάστοτε Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την επίσημη πολιτεία η οποία απαιτεί διαγωνισμούς για την ανάληψη, αλλά η ΑΜΕΣΗ προστασία για εξάπλωση είναι έργο που οφείλει να έχει σε σχεδιασμό κάθε λιμεναρχείο σε περίπτωση αγνώστου προελέυσεως ρύπανσης.

Το μίσος και η κακία καλό είναι να μην μπλέκονται με θέματα υψίστης σημασίας για την ζωή και την διαβίωση των Κυθηρίων και ιδιαίτερα των πληττομένων κατοίκων της ΒΑ ακτής του νησιού.

Ντροπή σε όσους καπηλεύονται τέτοια θέματα και εξασκούν πολιτική με τέτοια θέματα.....
------------------------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Βαλέριος Καλοκαιρινός, Phoro Cerigo
------------------------------------------------------------------------------------