Σελίδες

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ημερίδα για τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων» στη Θεσσαλονίκη με τα αποτελέσματα νέα έρευνας


Αύριο Τετάρτη, γίνεται στη Θεσσαλονίκη ημερίδα με θέμα: «Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ – Πρόσφατα Αποτελέσματα της Έρευνας και Παρουσίαση των Νέων Μοντέλων του Μηχανισμού». Η ημερίδα καλείται από τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή Περικλή Μήτκα , στις 11:00 π.μ. στο κτήριο ΚΕ.ΔΕ.Α., οδός 3ης Σεπτεμβρίου.


Πρόγραμμα εκδήλωσης
11:00 Παρουσίαση του Νέου Φυσικού Ομοιώματος του Μηχανισμού των Αντικυθήρων σε κλίμακα 4:1, Κυριάκος Ευσταθίου, Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ.
11:15 Χαιρετισμοί
11:30 Σχεδίαση και Κατασκευή των Νέων Μοντέλων του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και Αντιγραφών των Θραυσμάτων του, Μαριάννα Ευσταθίου και Αλέξανδρος Μπασιακούλης, Μηχανολόγοι – Μηχανικοί, Υποψ.Διδάκτορες Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών ΑΠΘ.
11:50 Πρώτα Αποτελέσματα της Πρόσφατης Ενάλιας Ανασκαφής στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, Αλέξανδρος Τούρτας, Καταδυόμενος Αρχαιολόγος, Υποψ. Διδάκτωρ Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.
12:10 Το Παράπηγμα του Μηχανισμού και η Εξίσωση του Χρόνου, Ιωάννης Σειραδάκης, Καθηγητής Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής ΑΠΘ και Μαγδαληνή Αναστασίου, Διδάκτωρ ΑΠΘ.
12:30 Αναπαραστάσεις του Μηχανισμού των Αντικυθήρων σε Ηλεκτρονική Μορφή, Μάνος Ρουμελιώτης, Καθηγητής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
---------------------------------
Πηγή:  limani24.gr
--------------------------------