Σελίδες

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΜΥΘΟΣ το Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο

Μπορεί υπάλληλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, να έχει προσωπική διαφορά, μεγαλύτερη από το μισθό του νεοδιοριζόμενου καθηγητή; Μπορεί ο μέσος μισθός υπαλλήλων του ίδιου Υπουργείου, να είναι μεγαλύτερος από το μέσο μισθό υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) σε όλα τα άλλα Υπουργεία; 
Και, όμως, μπορεί... 


Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και του... δήθεν ενιαίου μισθολογίου υπάρχουν χιλιάδες υπάλληλοι - κυρίως του Υπουργείου Οικονομικών - που απολαμβάνουν προσωπικές διαφορές (η αμοιβή των υπαλλήλων πάνω από τα προβλεπόμενα στο ενιαίο μισθολόγιο), που αγγίζουν και σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα 1.000 ευρώ το μήνα!

Παραδείγματα, που καταρρίπτουν το "μύθο" του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο αποκαλύπτει, σήμερα, αποκλειστικά, το epoli.gr:

- Ένας διοικητικός υπάλληλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), άγαμος, που εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από 17 χρόνια λαμβάνει περίπου 1.395 ευρώ, αν υπολογιστούν στον βασικό μισθό τα επιδόματα που λαμβάνει: Προσωπική διαφορά 142 ευρώ, ειδική παροχή 85 ευρώ και κίνητρο απόδοσης 30 ευρώ περίπου. Αντίστοιχα, ένας συνάδελφός του, στο Υπουργείο Οικονομικών, παίρνει επιπλέον του βασικού 850 ευρώ.

- Ακόμη, υπάλληλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται στο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο Γ3, (2.256 ευρώ μέσο όρο μεικτών μηνιαίων αποδοχών) λαμβάνει περισσότερα 467 ευρώ, περίπου, από έναν υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), που εργάζεται στο Υπουργείο Υγείας και βρίσκεται στον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο (Γ3) που λαμβάνει, κατά μέσο όρο, 1.789 ευρώ μεικτές μηνιαίες αποδοχές!

Η καταγραφή δε αυτών των στρεβλώσεων δείχνει, ότι η προσωπική διαφορά αφορά κυρίως υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), τόσο σε όρους ανθρώπινου δυναμικού, όσο και σε χρηματικούς όρους.
------------------------------
Πηγή: epoli,gr
------------------------------