Σελίδες

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ελάμπρυνε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων την εορτή της αγίας Σοφίας στο ναό της που βρίσκεται εντός του ομωνύμου σπηλαίου στον Κάλαμο Κυθήρων. 





Σ’ αυτό το ναό, που δημιούργησε ο Δημιουργός του Σύμπαντος και οι πρόγονοί μας μετέτρεψαν με πολύ διακριτικές παρεμβάσεις σε χώρο χριστιανικής λατρείας, προσήλθε πολύς κόσμος το βράδυ της Δευτέρας 16/9 στον Εσπερινό και πολλοί περισσότεροι την επομένη, στη Θεία Λειτουργία και παρακολούθησε με κατάνυξη τις ακολουθίες. 
 
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος και το θείο λόγο εκήρυξε ο ιατρός, πατήρ Πέτρος Μαριάτος και μίλησε για την έννοια των ονομάτων, της εορταζομένης αγίας και των 3 θυγατέρων της, Πίστεως,  Αγάπης και Ελπίδας. 






Την επομένη, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το φρικτό μαρτύριο των αγίων και για την υποχρέωση των γονέων να μιμηθούν την αγία Σοφία και να έχουν τα παιδιά τους κοντά στην Εκκλησία.

Για την εορτή φρόντισαν έως την τελευταία λεπτομέρεια οι οικογένειες των Σωτήρχων, που τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους βρίσκονται εκεί κοντά στο συνοικισμό Σπηλίες και έμαθαν από τους προγόνους τους να ευλαβούνται την αγία Σοφία, να την έχουν προστάτιδα του μικρού χωριού τους και να τελούν κάθε χρόνο μεγαλοπρεπώς τη γιορτή της.



Στο τέλος του Εσπερινού προσφέρθηκαν κεράσματα και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ένα πλούσιο πρωινό περίμενε όλους και αυτή η προσφορά αγάπης της οικογένειας Σωτήρχου κατασυγκίνησε όλους τους προσκυνητές.
---------------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
--------------------------------------------