Σελίδες

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μείναμε από παθολόγους και κανείς γιατρός σε όλη την Ελλάδα δε δέχεται να έρθει να δουλέψει στο νοσοκομείο της Σπάρτης...

Τα τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας και τα όσα φημολογούνται ότι θα ακολουθήσουν, μας οδήγησαν στο νοσοκομείο Σπάρτης και συγκεκριμένα στο γραφείο του Διοικητή, Νίκου Κουφού.

Ο κ. Κουφός αρχικά μίλησε για την χρηματοδότηση μιας νέας νοσηλευτικής μονάδας στο νοσοκομείο της Σπάρτης 19 κλινών, όπου αρχικά είχε αμφιβολίες για το αν πραγματοποιηθεί αυτό το έργο. Το έργο αυτό μπήκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με μελέτη που εκπόνησε ιδιώτης μέσω της παλιάς Νομαρχίας Λακωνίας το 2007.

Σε άλλο θέμα τώρα, ο κ. Κουφός μίλησε για την παθολογική κλινική, όπου έμεινε με 2 γιατρούς από 5, αφού συνταξιοδοτούνται οι 2 και μία γιατρός φεύγει με άδεια εγκυμοσύνης. Σε αυτό το θέμα  ο κ. Κουφός είπε χαρακτηριστικά "δυστυχώς εδώ βρεθήκαμε προ δυσάρεστης εκπλήξεως" και αυτό γιατί το 2010 που ανέλαβε υπήρχαν 8 γιατροί σε αυτή τη μονάδα και σήμερα μόλις 2, με τη λέξη νέα πρόσληψη να είναι απαγορευτική. Η λύση είναι 2 θέσεις επικουρικών γιατρών με ορίζοντα εργασίας ένα χρόνο. Το πρόβλημα είναι ότι προκηρύχθηκαν οι θέσεις, αλλά κανείς γιατρός δε δέχεται να έρθει στη Σπάρτη...

Όσο αφορά τα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων, ο κ. Κουφός μας είπε, πως αυτό τον καιρό γίνονται αξιολογήσεις των μονάδων, προκειμένου να δουν αν θα γίνει μετακίνηση προσωπικού και μείωση κόστους δαπανών, γιατί με τους υπάρχοντες προϋπολογισμούς τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν.


Περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω video


---------------------------------
Πηγή:  apela.gr
---------------------------------