Σελίδες

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Επίσκεψη της βουλευτού Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση στις Σπέτσες.






Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Ά Πειραιά

Πειραιάς, 16/ 9 /2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίσκεψη της βουλευτού Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση στις Σπέτσες.


            Επίσκεψη στις Σπέτσες  πραγματοποίησε Παρασκευή 13 με Κυριακή 15/9/2013 η βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων Μαρία Ρεπούση. Στη διάρκεια της επίσκεψης, η βουλευτής επισκέφθηκε το Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη από τον οποίο ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης του έργου του βιολογικού καθαρισμού, το κλείσιμο της χωματερής, τα προβλήματα  της υποχρηματοδότησης του δήμου καθώς και όσα δημιουργεί η μεταφορά των φορολογικών υποθέσεων από τις Σπέτσες στον Πειραιά, την υπόθεση της στέγασης του Λυκείου Σπετσών και τα κενά των σχολείων. 

Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο του λιμενικού ταμείου για την υπόθεση των παραδοσιακών ιστορικών καρνάγιων των Σπετσών, τα οποία συμφώνησε ότι πρέπει να χαρακτηριστούν ιστορικά και να παραμείνουν νόμιμα στο παλιό λιμάνι των Σπετσών. Αμέσως μετά η Μαρία Ρεπούση επισκέφθηκε το πολυδύναμο ιατρείο Σπετσών και συζήτησε με το διευθυντή του ιατρείου και τον αγροτικό γιατρό για την έλλειψη προσωπικού στο ιατρείο και τις συνέπειές της προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι ανάγκες κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Ακολούθησε η επίσκεψη στο λιμεναρχείο Σπετσών και στη συνέχεια η  βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γυναίκες τόσο του Συλλόγου Γυναικών όσο και του Λαογραφικού Εργαστηρίου Σπετσών και να εκτιμήσει την κοινωνική και πολιτιστική  τους συνεισφορά. 

        Η βουλευτής πραγματοποίησε επίσης σύσκεψη με εκπροσώπους των θαλάσσιων ταξί, του εμπορικού και βιοτεχνικού συλλόγου καθώς και  του τουριστικού τομέα. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη να πυκνώσει και να βελτιωθεί  η επικοινωνία του νησιού μέσω της απέναντι ακτής (δρομολόγια, οδικό δίκτυο, κατάσταση λιμενίσκου Κόστας),- πολύ περισσότερο που  λιγοστεύουν τα θαλάσσια δρομολόγια με τον Πειραιά και ακριβαίνουν τα εισιτήριά τους-, να γίνουν λιμενικά έργα για να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα του νησιού από μεγάλα σκάφη, να ελεγχθεί η παράνομη ενοικίαση σπιτιών, να υπάρξει λύση για το κενό από προσωπικό τελωνείο του νησιού.
         
 Η Μαρία Ρεπούση επισκέφθηκε επίσης το Οικολογικό Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σωματείο Σπετσών στο χώρο που υπερασπίζονται από την ιδιωτικοποίηση, στο δημοτικό άλσος της Παναγίας Αρμάτας και τάχθηκε ανεπιφύλακτα με το δίκαιο αίτημα του κινήματος υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του άλσους. Η βουλευτής είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπετσών και να ενημερωθεί για την πλούσια πολιτιστική και εκδοτική του δραστηριότητα.