Σελίδες

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Το παιδί μου πεινάει. Έχω δικαίωμα να του δώσω να φάει το παιδί του διπλανού στα κάρβουνα;


Θα μάθουν επιτέλους οι πολιτικοί και οι γραφειοκράτες να μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας;
Έκαναν σύσκεψη σήμερα, για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης από τζάκια και καμινάδες, διαπίστωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα και κατέληξαν ότι.."δεν απαιτούνται μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αιθαλομίχλη".



Και ρωτάω:
αν απαιτούνταν τι θα έκαναν;
Υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσεις τη ρύπανση αυτή;
Τι θα κάνουν δηλαδή; Θα βγάλουν ανακοίνωση που θα λέει "απαγορεύεται το άναμμα τζακιού ή σόμπας;"
Και θα συμμορφωθεί ο Βούλγαρος γείτονάς μου, που μαζεύει όλη μέρα παλέτες, σανίδια, έπιπλα κλπ από τα σκουπίδια και καίει ότι βρεί!!!

Τι θα κάνουν δηλαδή πρακτικά;
Θα στέλνουν αστυνομικούς στην Καλαμαριά ή στην Καισαριανή να βλέπουν ποιά τζάκια καπνίζουν, θα χτυπάνε την πόρτα, θα μπαίνουν στο διαμέρισμα και θα σβήνουν το τζάκι, αφού βάλουν πρόστιμα;

Λοιπόν,
τα "μέτρα", θυμίζουν τα ανάλογα μέτρα τα οποία είναι σχεδιασμένα για την περίπτωση του νέφους από αυτοκίνητα. Τα θυμάστε; Προέβλεπαν απαγόρευση της κυκλοφορίας και γελούσαμε τότε ειρωνευόμενοι αυτά τα καραγκιοζλίκια, αφού στην πράξη, στην Ελλάδα δεν μπορούν να επιβληθούν μαζικές απαγορεύσεις.

Μέτρα λοιπόν δεν θα επιβληθούν ποτέ, γιατί είναι αδύνατο να επιβληθούν, όσο μεγάλη κι αν είναι η ρύπανση. Επειδή είναι πρακτικά αδύνατο.

Για να γίνω πιό σαφής, το όριο επιφυλακής για τα αιωρούμενα μικροσωματίδια είναι 50 mg. Έφτασε μέχρι 450 στο Βαρδάρη και φυσικά δεν πήραν κανένα μέτρο. Λέω λοιπόν, ότι αν αύριο φτάσει όχι στα 450, αλλά στα 1.000 ή στις 5.000 ή στις 500.000 και κάθε λεπτό πεθαίνουν 1.000 Θεσσαλονικείς ή Αθηναίοι και πάλι δεν θα παρθούν μέτρα στην πράξη, γιατί απλά είναι αδύνατο να επέμβεις στο σπίτι του άλλου. Απλά, θα κάνουν αυτό που κάνουν πάντα: μετρήσεις, συσκέψεις και τα λοιπά εύκολα.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά;

Για να μην επαναπαυόμαστε ότι θα μας βοηθήσουν οι "αρμόδιοι". Οι "αρμόδιοι" είναι μόνο για συσκέψεις. Μέτρα στην πράξη δεν μπορούν να επιβάλλουν.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, επειδή κυριάρχησε η απέραντη βλακεία του "μέσου Έλληνα", που λειτουργεί σαν αυτόν που τον απάτησε η γυναίκα του: έκοψε το πέος του για να την τιμωρήσει ! Ακριβώς έτσι, οι Έλληνες, οργισμένοι από τη λιτότητα, νομίζουν ότι με το να καίνε λάστιχα και πόρτες εκδικούνται τους "κλέφτες", "λαμόγια", "προδότες" πολιτικούς.

Το νέφος όμως που παράγουν το αναπνέουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, δεν το αναπνέουν μόνο οι πολιτικοί. Αλλά επικράτησε ο λαϊκισμός, που ωθεί τον κόσμο, να νομίζει ότι κάνει επανάσταση λέγοντας εύκολες αυτονόητες αλήθειες, όπως "αν είναι να κρυώσουν τα παιδιά μου, εγώ θα κάψω και σκουπίδια", που ακούτε όλη μέρα. Κόβοντας το πουλί σου ρε Έλληνα, δεν εκδικείσαι τη γυναίκα σου που σε κεράτωσε, τον εαυτό σου βλάπτεις:!

Αυτό δεν μπορεί να καταλάβει ο πολύς κόσμος που εκτονώνεται λέγοντας το αυτονόητο: ότι η κρίση οδήγησε τον κόσμο να καίει ό,τι να΄ναι. Ε, το ξέρουμε., δεν διαφωνεί κανείς.

Ε, ναι, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Γιατί αναμασάμε συνέχεια το αυτονόητο; Φυσικά και φταίει η κρίση, φυσικά και ζορίζεται ο κόσμος που τον ρήμαξαν στους φόρους και τα χαράτσια, φυσικά και οι πολιτικοί δεν μπορούν να δώσουν λύσεις, φυσικά και είναι πανάκριβο το πετρέλαιο, φυσικά και θα ήταν καλύτερα αν το πετρέλαιο είχε 50 λεπτά το λίτρο,

αλλά όλα αυτά είναι ευκόλως εννοούμενα. Δεν έχει καμία χρησιμότητα, το να τα αναμασάμε όλη μέρα. Καλά θα ήταν να έχει το πετρέλαιο 50 λεπτά, αλλά δεν έχει!

Το θέμα είναι όμως, ότι όλα αυτά, μας οδηγούν -εκτός από την υπαρκτή φτώχεια- και στην ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της ζωής μας. Μας κατέστρεψαν οι πολιτικοί τα οικονομικά μας, πρέπει εμείς να μεγαλώσουμε το κακό, καταστρέφοντας και το περιβάλλον και την υγεία μας;

Και επειδή η αυτονόητη ερώτηση είναι: και τι να κάνουμε ρε Βασίλη, αφού ζοριζόμαστε οικονομικά;
Μην ξαναλέμε τα αυτονόητα: ξέρω, όλοι ξέρουμε, ότι η καύση ξύλων είναι αποτέλεσμα της κρίσης., Να ξεκολλήσουμε επιτέλους από αυτό, το ΄παμε χίλιες φορές.

Να πάμε στο ζουμί, που είναι: αφού υπάρχει κρίση, πώς διάολο θα περιορίσουμε τις συνέπειες της, ώστε, είμαστε που είμαστε φτωχοί, μην είμαστε και με σάπια πνευμόνια!

Να καθίσουν λοιπόν να σκεφτούν αυτοί που καίνε ό,τι βρουν, ότι η -υπαρκτή- φτώχεια, δεν σου δίνει το δικαίωμα να πνίξεις τον γείτονά σου! Αλλιώς δεν είμαστε κοινωνία.

Χέστε τους πολιτικούς! Ό,τι είναι, είναι. Το θέμα αφορά όλους μας, κι εμείς πρέπει να δείξουμε ευθύνη, λειτουργώντας στο μέτρο του δυνατού, με αλληλεγγύη. Όχι, βρήκαμε δικαιολογία την κρίση και καίμε βερνικωμένη πόρτα! Όχι ρε φίλε, όσο φτωχός κι αν είσαι, δεν έχεις το δικαίωμα να καις πόρτα με χημικά, με τη δικαιολογία ότι "θες να ζεστάνεις το παιδί σου και τι να κάνεις αφού δεν εχεις λεφτά;" . Γιατί προηγείται η υγεία του διπλανού παιδιού και δεν μπορείς, για να ζεστάνεις το δικό σου παιδί, να κεράσεις καρκίνο στο παιδί του διπλανού.

Λέω λοιπόν, με μια φράση, ότι η κρίση δεν πρέπει να μας κάνει όλο και περισσότερο χαλαρούς απέναντι στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο σύνολο. Να μη γινόμαστε όλο και πιό πολύ φιλοτομαριστές, να μην τρώει την κοινωνία το μότο "η ζωή μου ο θάνατός σου", που εμπεδώνεται σε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της σάπιας ελληνικής κοινωνίας, με πρόσχημα τη λιτότητα.

Το ότι πεινάει το παιδί σου, δεν σου δίνει το δικαίωμα να ψήσεις στα κάρβουνα το παιδί του διπλανού σου !
Αλληλεγγύη και σεβασμός και στον διπλανό μας ρεεεε!

Αυτό λέω. Και φυσικά συμφωνώ να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου, μην ξαναλέμε τα αυτονόητα.

Αλλά μέχρι να μειωθεί πρέπει να κάνουμε κάτι, έτσι;
----------------------------------------------------------
Πηγή: taxalia.blogspot.com-Βασίλης Προκοπίδης
----------------------------------------------------------