Σελίδες

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Αν δε αλλάξουν το "Σπάρτη χωρίς διόδια" στην Τρίπολη, θα το κάνουμε εμείς λέει αγανακτισμένη η Τζανετέα.

Ήταν Φεβρουάριος του 2011 όταν οι δημοσιογράφοι της apela.gr βρέθηκαν στην Τρίπολη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ρωτώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, σχετικά με την ταμπέλα έξω από την Τρίπολη όπου αναγράφει "Σπάρτη χωρίς διόδια".



Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στις αρχές του 2011 είχαμε πολλές διαμαρτυρίες από ανθρώπου που είτε οι ίδιοι, είτε γνωστοί τους θέλοντας να φτάσουν στη Λακωνία, ερχόμενοι από την Εθνική οδό Κορίνθου - Καλαμάτας, έξω από την Τρίπολη συναντούσαν πινακίδες που ανέφεραν προς "Σπάρτη χωρίς διόδια".

Όπως είναι φυσικό τουλάχιστον αυτοί που ερχόντουσαν για πρώτη φορά, προτιμούσαν το δρόμο που έχει διόδια, γιατί υποθετικά είναι πιο γρήγορος και συνέχιζαν την πορεία τους ευθεία προς Καλαμάτα.

Αρκετά χιλιόμετρα παρακάτω, οι οδηγοί αντιλαμβάνονταν ότι δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί στη Σπάρτη με διόδια, ενώ έχουν χαλάσει αρκετή βενζίνη και σπαταλήσει αρκετό χρόνο και χιλιόμετρα.

Αυτό ακριβώς επισημάναμε το 2011 στον κ. Τατούλη, ο οποίος κατανόησε το πρόβλημα και ζήτησε από τους υπεύθυνους (όπως μας είπε) να αφαιρέσει αυτή την ένδειξη από τις ταμπέλες. Αυτό βεβαίως δεν έγινε ποτέ, και έτσι ακόμα οι ταμπέλες στέλνουν κάποιους οδηγούς τουλάχιστον προσωρινά μακριά από τον προορισμό τους μέχρι και στην Καλαμάτα.

Λίγες μέρες πριν γράψουμε αυτό το ρεπορτάζ, ξανασυζητήσαμε με τον κ. Τατούλη αλλά και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία τζανετέα το ίδιο πρόβλημα, η οποία κα. Τζανετέα μάλιστα μας είπε "είναι ένα θέμα το οποίο το έχουμε εντοπίσει, υπάρχει αλληλογραφία, έχουμε ζητήσει από τους αρμόδιους να αλλάξουν αυτές τις ταμπέλες, το γνωρίζουμε το πρόβλημα και θέλω να δηλώσω, εάν στο επόμενο διάστημα δεν πάνε να αλλάξουν τις ταμπέλες, θα τις αλλάξουμε εμείς".

Ο δε Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας Σπύρος Φλώρος, αγανακτισμένος είπε "εμείς θα τις κόψουμε".

Τώρα περιμένουμε στο επόμενο διάστημα (δεν έχει αποσαφηνιστεί το χρονικό όριο), να καλυφθεί αυτή η επιγραφή στις ταμπέλες και από το παραπλανητικό "Σπάρτη χωρίς διόδια", να γίνει έως ότου παραδοθεί ο δρόμος και έχουμε διόδια, σκέτο Σπάρτη.
------------------------------
Πηγή: apela.gr
------------------------------