Σελίδες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Μια εξαιρετική Προσφορά ..!!!

Με πολύ ευχάριστη έκπληξη διαπιστώσαμε την ύπαρξη ενός νέου, άρτι ασφαλτοστρωμένου δρόμου, που οδηγεί στο μικρό εκκλησάκι της Παναγίας της Κυράς και το νεκροταφείο του Κάτω Λιβαδιού.





Ο νέος δρόμος , μήκους 330 μέτρων περίπου, έγινε εξ ολοκλήρου με την χορηγία και ευγενική προσφορά του κ. Παναγιώτη Τζάνε (Κορωνίτη) στην μνήμη του γιού του Εμμανουήλ Τζάνε.

Λόγω της ύπαρξης της εκκλησίας η οποία ανήκει στα μεταβυζαντινά διατηρητέα κτίσματα, ζητήθηκε και παραχωρήθηκε ειδική άδεια  από την 1η εφορία Βυζαντινών αρχαιοτήτων για την κατασκευή και ασφαλτόστρωση του εν λόγω δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία και το νεκροταφείο.







Η όλη εργασία κατασκευής και ασφαλτόστρωσης έγινε από το συνεργείο του κ. Ανδρέα Τραβασάρου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η δε εργασία ανετέθη από τον ίδιο τον δωρητή απ'ευθείας στον εργολάβο.

Φυσικά μετά το πέρας της κατασκευής ο δρόμος ανήκει στο τοπικό δημοτικό διαμέρισμα του Λιβαδίου του Δήμου Κυθήρων.

Από αυτή την σελίδα θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον δωρητή του έργου καθώς και για την ταχεία εκτέλεση του έργου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.




Ας ελπίσουμε δε να υπάρξουν και άλλοι μιμητές παρομοίων δωρεών, διότι πλέον και έπειτα από την τραγική εικόνα που παρουσιάζει αυτή η χώρα δεν ελπίζουμε σε τίποτε άλλο εκτός από την ιδιωτική προσφορά και πρωτοβουλία.

Μετά από τις αιματηρές περικοπές της πολιτείας προς τους Δήμους της χώρας, τα ποσά πια που θα διατίθενται θα είναι του ύψους της μεταπολεμικής περιόδου και σιγά-σιγά οι δρόμοι (κεντρικοί και μή) θα θυμίζουν τους καρόδρομους του μακρυνού παρελθόντος.

Ήδη οι λακούβες και οι παγίδες στους δρόμους του νησιού πολλαπλασιάζονται, και επερχομένου του χειμώνα και των συνήθων καταστροφών από βροχοπτώσεις, ίσως το επόμενο καλοκαίρι θα χρειάζεται η κυκλοφορία να γίνεται με παλαιά οχήματα στρατιωτικά και τεθωρακισμένα, κατάλληλα για "ανώμαλο έδαφος".

Και να σκεφθεί κανείς ότι ανεβλήθη το έργο της γέφυρας του Μάκρωνα με την αμυδρά υπόσχεση ότι θα δοθεί από το πακέτο του ΕΣΠΑ κάποια βοήθεια για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού. (Αλλά που λεφτά για την σχετική μελέτη έτσι όπως την επιθυμεί η αντιπεριφέρεια, μια και δεν της αρκούν οι υπάρχουσες η τουλάχιστον αυτές που λένε πως υφίστανται...)

Καμιά φορά όμως όπως λένε γίνονται και κάποια θαύματα.....  Σε όλους εμάς το μόνο που απομένει είναι να ελπίζουμε είτε σε θαύματα είτε σε κάποια ευγενική χειρονομία κάποιου πολίτη........

Έτσι είναι η Ελλάδα της Ευρώπης τι να κάνουμε, τα δε Κύθηρα φαίνεται ότι είναι η Ελλάδα της ...Ελλάδας.....!!!!!!
-----------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Ειρήνη Βενέρη -Τραβασάρου
-----------------------------------------------------------------------