Σελίδες

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Φαρμακοποιοί - Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, Τομεάρχης Υγείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχετικά με την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ , δήλωσε τα ακόλουθα:

Λόγω της μη καταβολής των οφειλομένων στους Φαρμακοποιούς από τον ΕΟΠΥΥ, οι Φαρμακοποιοί, μη αντέχοντας άλλο την οικονομική τους πίεση, προέβησαν σε αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Έτσι, οι ασθενείς, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να αγοράσουν τα απαιτούμενα φάρμακα και θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα, θα τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους. 

Γι αυτό,  η Κυβέρνηση επιβάλλεται να λειτουργήσει σοβαρά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά και να δώσει λύση όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Λύσεις υπάρχουν.
Μπορεί, τα χρήματα που παρακρατούνται από τους ασφαλισμένους των Ταμείων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να αποδίδονται απευθείας στον ΕΟΠΥΥ, αφού αυτός έχει την ευθύνη της ιατροφαρμακευτικής τους  περίθαλψης.

Μπορεί να γίνει συμψηφισμός των υφισταμένων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους Φαρμακοποιούς με τον φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ που καλούνται να πληρώσουν. 

Να γίνει προσπάθεια συνεννόησης με τις φαρμακοβιομηχανίες, ώστε οι Φαρμακοποιοί να τους πληρώνουν τα φάρμακα μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που θα  τους καταβάλει τα οφειλόμενα ο ΕΟΠΥΥ. 

Φυσικά, στην πορεία, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να δοθούν στους Φαρμακοποιούς και τα χρήματα που τους οφείλουν τα Ταμεία πριν το έτος 2012.
Έτσι μόνο, θα λυθεί το πρόβλημα και δεν θα έχουμε, εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, δυσάρεστα αποτελέσματα με την υγεία των ασθενών.