Σελίδες

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Απάντηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο Δημοσίευμα της Σελίδας μας " Επιστολή από ..Μεσαιωνικό χώρο επικοινωνίας....!!!.."



      Μαρούσι,         05-09-2012

                                                                                       ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:          32661/Φ.  300  
 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Τομέας Εξυπηρέτησης Καταναλωτών

Πληροφορίες:  Μπίνεση Μ.
Tηλέφωνο     : 801 11000 80
                                       

ΠΡΟΣ: κύριο Λαμπρινίδη Αντώνη
             kithiranews@gmail.com
              

ΘΕΜΑ:           Απάντηση σε καταγγελία


ΣΧΕΤ.:          Το με Αριθ. Πρωτ. ΕΕΤΤ  32286/03-09-2012 ηλεκτρονικό μήνυμα

Αξιότιμε κύριε,

Σε απάντηση του υπ’ αριθ. πρωτ. 32286/03-09-2012 μηνύματός σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θέτουμε υπ’ όψιν σας τα ακόλουθα :

  1. Σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 1 της Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 44035/1626 «Kαθορισμός του Περιεχομένου της Καθολικής Υπηρεσίας» (ΦΕΚ 1481/Β/2007), «η παροχή Καθολικής Υπηρεσίας περιλαμβάνει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
α. Σύνδεση σε σταθερές θέσεις με το δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο και πρόσβαση σε διαθέσιμες στο κοινό τηλεφωνικές υπηρεσίες σε σταθερές θέσεις.
β. Υπηρεσίες πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου και κατάλογοι συνδρομητών σε έντυπη ή επικουρικά ηλεκτρονική μορφή.
γ. Κοινόχρηστα τηλέφωνα.
δ. Ειδικά μέτρα για άτομα με ειδικές ανάγκες (Άτομα με Αναπηρίες) ή ειδικές κοινωνικές ανάγκες, όπως ηλικιωμένοι, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς,  μεταμοσχευθέντες κ.τ.λ.»
2.      Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης «η παρεχόμενη σύνδεση πρέπει να επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να πραγματοποιούν και να δέχονται τοπικές, εθνικές και διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις και να κάνουν χρήση υπηρεσιών τηλεομοιοτυπίας και δεδομένων. Οι υπηρεσίες δεδομένων φωνητικής ζώνης θα πρέπει να παρέχονται με ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων που επιτρέπουν τη λειτουργική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, λαμβανομένων υπόψη των επικρατουσών τεχνολογιών που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των συνδρομητών, εφόσον αυτό είναι και τεχνολογικά εφικτό. Η εν λόγω υποχρέωση του παρόχου Καθολικής Υπηρεσίας αφορά τη σύνδεση του χρήστη στο σταθερό δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο με μια σύνδεση στενής ζώνης (single narrowband connection), αλλά δεν εκτείνεται σε Ψηφιακά Δίκτυα Ενοποιημένων Υπηρεσιών (ISDN).»
3.      Συνεπώς, η παροχή ευρυζωνικών συνδέσεων στο διαδίκτυο δεν ανήκει στις υποχρεώσεις του ΟΤΕ ως παρόχου Καθολικής Υπηρεσίας.
.
Η ΕΕΤΤ συμμερίζεται απόλυτα το δίκαιο αίτημα σας για δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης, η οποία ανοίγει στον κάθε πολίτη το δρόμο προς την Κοινωνία της Γνώσης
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα και πολλοί συμπολίτες μας απολαμβάνουν πλέον τις δυνατότητες που τους παρέχει η ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν, ωστόσο, ακόμη περιοχές της χώρας όπου το ευρυζωνικό διαδίκτυο δεν έχει φτάσει ακόμη.

Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δικτύου του ΟΤΕ καθιστούν σε πολλές περιπτώσεις δύσκολη την παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης. Λύση μπορεί να δώσει ο ΟΤΕ ή κάποιος άλλος πάροχος που διαθέτει είτε άδεια κινητών τηλεπικοινωνιών τρίτης γενιάς είτε άδεια σταθερής ασύρματης πρόσβασης. Σε ορισμένες, ωστόσο, περιπτώσεις η υλοποίηση τέτοιων λύσεων παρουσιάζει τεχνικά και οικονομικά προβλήματα.

Σήμερα, η υποχρέωση για παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο της επικράτειας ουσιαστικά καλύπτει μόνο την παραδοσιακή τηλεφωνία και την πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω dial-up αλλά όχι μέσω ευρυζωνικής πρόσβασης.

Η ανάγκη λήψης μέτρων για τη διασφάλιση της παροχής ευρυζωνικής πρόσβασης σε όλους τους Ευρωπαίους γίνεται πλέον ολοένα και περισσότερο αντιληπτή.

Από την άλλη πλευρά, το Ελληνικό Κράτος, κατανοώντας τη σημασία του να φτάσει η ευρυζωνικότητα ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, έχει ξεκινήσει από το 2007 ένα έργο για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών και την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με το έργο αυτό, η χώρα έχει χωριστεί σε περιοχές και, κατόπιν διαγωνιστικών διαδικασιών, έχει επιλεγεί ένας ανάδοχος σε κάθε περιοχή, ο οποίος καλείται να αναπτύξει τις απαιτούμενες υποδομές, προκειμένου να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της συγκεκριμένης περιοχής.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η ΕΕΤΤ θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να προωθήσει την καθολικότητα της ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο πάντα των όποιων δυνατοτήτων της παρέχει το εκάστοτε Κανονιστικό πλαίσιο.

Το έμπρακτο ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας πολιτών για την ευρυζωνικότητα, ενισχύει τις προσπάθειές μας και ταυτόχρονα λειτουργεί ως μοχλός πίεσης προς τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες αλλά και την Πολιτεία για την παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης παντού και για όλους.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία ή διευκρίνιση.       

Με εντολή Προέδρου
Σ. Ανδρεάδης
Τομέας Εξυπηρέτησης Καταναλωτών 
----------------------------------------------------------------------------

Σχόλιο Σελίδας:  

Τουλάχιστον αν μη τι άλλο η αρμόδια υπηρεσία τηλεπικοινωνιών έδωσε μια απάντηση που φυσικά δικαιολογεί πλήρως την εταιρεία που έκανε τις επενδύσεις αλλά και πάλι φυσικά και ΕΛΛΗΝΙΚΑ παραπέμπει από τον Άννα στον Καϊάφα και το καθεστώς "Μεσαιωνισμού" διατηρείται ατόφιο....

Ίσως σε συνδυασμό με την προβολή των Τουρκικών σήριαλ να ελπίσουμε ότι κάποια Τουρκική η άλλη αλλοδαπή εταιρεία τηλεπικοινωνιών ενδιαφερθεί και για αυτή εδώ την γωνιά της γής που λέγεται Κύθηρα....

Κατά τα άλλα και από τους υπόλοιπους αποδέκτες του μηνύματος, επικρατεί απόλυτη σιωπή και απαξίωση, είτε αυτό αφορά τις τοπικές και περιφερειακές αρχές είτε αφορά τους ασχολούμενους πολιτικούς της περιοχής, που όμως σε λίγο θα εμφανιστούν στο νησί μας, όχι φυσικά για να δώσουν κάποια απάντηση αλλά απλά για να συμμετάσχουν σε "εκδηλώσεις".....

Οπότε αγαπητοί συντοπίτες και συντοπίτισες μπορούμε πια να ελπίζουμε μόνο σε κανένα θαύμα για να περάσουμε στην τεχνολογία του παρόντος αιώνος αν και όπως πάμε μάλλον για τον αμέσως προηγούμενο ...προοριζόμαστε.....

Βοήθειά μας, που λένε........!!!!!!!!!!!!
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------