Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Μπλόκο στις ντρίπλες για τα POS

Να αντιμετωπίσει μια από τις πιο συνηθισμένες ντρίπλες που κάνουν επιχειρήσεις για να μην χρησιμοποιούν τερματικά αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών POS επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών.
Για την "ντρίπλα" αυτή έγραψε χθες το Capital.gr και αφορά στην επίκληση της παραγγελίας του τερματικού προκειμένου να μην επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο των 1.500 ευρώ. Πλέον δεν θα αρκεί το αποδεικτικό παραγγελίας, θα πρέπει ο επιχειρηματίας να προσκομίσει και αποδεικτικά χρήσης του POS, δηλαδή αντίγραφα συναλλαγών.

Η ισχύουσα μέχρι χθες υπουργική απόφαση προέβλεπε ότι "ο υπόχρεος εντός τριάντα  ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου,  πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία τιμολόγιο που αποδεικνύει την αγορά τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα" προκειμένου να αποφύγει το πρόστιμο.

Με τη δημοσίευση της νέας υπουργικής απόφασης σήμερα στο ΦΕΚ, η διάταξη αυτή αλλάζει και εφεξής "ο υπόχρεος εντός τριάντα  ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία αποδεικτικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει η χρήση τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα".
--------------------------------------------------
Πηγή:capital.gr-Σπύρος Δημητρέλης
--------------------------------------------------