Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

O Kωνσταντέλλος ρυπαίνει την πόλη για να διαφημίσει το…”έργο του”- Έξαλλοι οι πολίτες μαζί του

Τον τρίτο κατά σειρά απολογισμό τού…”έργου του”, αποφάσισε να κάνει ο Κωνσταντέλλος, αυτήν τη φορά όμως μ’ έναν εντελώς απαράδεκτο αλλά και άκομψο τρόπο που προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων των 3Β, οι οποίοι ξύπνησαν και είδαν να έχουν κατακλύσει τα γραμματοκιβώτιά τους δεκάδες διαφημιστικά έντυπα που το εσωτερικό τους κοσμούσε η αφεντομουτσινάρα του Δημάρχου.

Αποφασίσαμε να ρωτήσουμε κάποιους από τους κατοίκους των 3Β, αν τους άρεσε ο συγκεκριμένος τρόπος διαφίμησης  του Κωνταντέλλου και διαβάστε τι μας απάντησαν.

Γ.Κ κάτοικος Βούλας: O τρόπος αυτός είναι απαράδεκτος και δε συνάδει με το ύφος και την κουλτούρα της περιοχής. Αν θέλει ο κύριος αυτός να διαφιμήσει τον εαυτό του, ας βρει άλλον τρόπο. Εμείς δε φταίμε σε τίποτα να κάνουμε τους οδοκαθαριστές από τα χιλιάδες αντίτυπα που τύπωσε και πέταξε για να μας πει τα… αυτονόητα.Έλεος πια με το κάθε ψώνιο της πολιτικής.

Β.Σ κάτοικος Πανοράματος: Tυγχάνει να παρακολουθώ τα δημοτικά συμβούλια και έχω δει κατά καιρούς ότι η Δημοτική Αρχή ρίχνει τσουχτερά πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν με διαφημιστικά έντυπα την περιοχή. Μάλιστα για να καταλάβετε το μέγεθος αυτών των προστίμων, πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα και έχουν υποβάλλει διοικητικές ενστάσεις για να μειωθούν κάποια από αυτά καθώς τα νούμερα είναι εξοντωτικά. Όμως ο κ.Δήμαρχος  προφασιζόμενος τον νόμο δεν έχει προσπαθήσει τουλάχιστον να μειώσει ή αν θέλετε να βρει κάποιον άλλο τρόπο για να βοήθησει τους άτυχους επιχειρηματίες. Εγώ απλά ρωτάω τον δήμαρχο το εξής: Για εσάς κύριε Κωνσταντέλλο δεν ισχύει ο νόμος;;;

Α.Κ κάτοικος Βάρης: Στον βωμό της προβολής, ορισμένοι τύποι δε σέβονται τον συνδημότη τους ή έστω το αστικό περιβάλλον. Δεν τους έχει αγγίξει ο πολιτισμός (αν και κοσμογυρισμένοι όπως δηλώνουν) αφού γεμίζουν με αφίσες και πανό τις πόλεις μας.

Παρότι η αφισοκόλληση απαγορεύεται βάσει νόμου (Ν.2946/01), η νέα Δημοτική Αρχή φαίνεται να μην πτοείται. Υπάρχουν περιπτώσεις που ξεπερνούν κάθε λογική αρκεί να προσέξει κανείς κεντρικά σημεία της πόλης, όπου κατά καιρούς ο ΟΑΠΠΑ αναρτά τεράστιες αφίσσες και πανό για να διαφημίσει κάτι αποτυχημένες και πολυδάπανες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που δεν πατά άνθρωπος να τις δει, εκτός από αυτούς που τις διοργανώνουν.

Το ίδιο θέαμα θα αντικρίσει κάποιος και σε μεγάλες γιορτές όπως Καθαρά Δευτέρα, Καρναβάλι, Πρωτομαγιά κ.α, όπου κι εκεί διάφοροι Εξωραιστικοί Συλλόγοι της περιοχής αναρτούν τεράστια πανό για να διαφημίσουν τις δράσεις τους τις ημέρες εκείνες. Αυτοί φάινεται πως έχουν το ελεύθερο από τον Δήμαρχο (ψηφαλάκια βλέπετε) γιατί όοοοοσο και αν ψάξαμε, πρόστιμο δε διαπιστώσαμε. Εγώ απλά ρωτώ τον κ.Δήμαρχο: Γι αυτούς δεν ισχύει ο νόμος περί αφισορύπανσης;;;

Υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες φίλοι μου για τον σημερινό Δήμαρχο και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται εκείνος την εξουσία. Μια από αυτές θα την αναφέρουμε εμείς για να προστατέυσουμε τον άνθρωπο που μας την κατέθεσε.

Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή δεκάδες χιλιάδες ευρώ βεβαιωμένα πρόστιμα σ’ επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή, καθώς οι υπέυθυνοι τόλμησαν να τοποθετήσουν διαφημιστικές σημαίες μπροτά από το μαγαζί τους. Σ’ αυτούς, ο αδέκαστος Κωνσταντέλλος μόλις αντιλήφθηκε την παράβαση έστειλε  αμέσως τους υπαλλήλους του για να τους επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα. Σε αντίθεση όμως με συγγενικές τους επιχειρήσεις αλλά και ακίνητα που ανήκουν στον ίδιο τον Δήμαρχο (υπάρχουν φωτογραφίες) και  που έχει μισθώσει σε επιχειρηματίες οι οποίοι αν και τα έχουν γεμίσει από διαφημιστικές σημαίες μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει κανένα πρόστιμο!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ.ΔΗΜΑΡΧΕ!
----------------------------------
Πηγή:anatropionline.gr
----------------------------------