Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Η Φιλαρμονική του Ποταμού δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετέιου της επτανησιακής ένωσης

Η μπάντα πνευστών του σωματείου Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων προσπαθεί συνεχώς να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της και τα καταφέρνει σε μεγάλο ποσοστό. 

Έχοντας ως στόχο και επιθυμία να αναπληρώνει ικανοποιητικά την έλλειψη δημοτικής φιλαρμονικής, συμμετέχει κάθε χρόνο σε παρελάσεις, λιτανείες, συναυλίες και χάπενινγκ σε όλο το νησί. 

Για αυτό τον σκοπό τα μέλη της είναι απασχολημένα συνεχώς επειδή για κάθε εκδήλωση χρειάζονται αρκετές εβδομάδες ή και μήνες εξαντλητικών προβών. Θυμηθείτε ότι τα μέλη μας είναι ουσιαστικά αυτοδίδακτοι και το καλό μουσικό αποτέλεσμα το οποίο κατά κοινή ομολογία επιτυγχάνουμε τα τελευταία χρόνια δεν θα ήταν εφικτό χωρίς σκληρή δουλειά.

Δυστυχώς αυτή την Κυριακή η μπάντα δε θα μπορέσει να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ένωση των Επτανήσων που θα γίνουν στην Χώρα.

Σε αντίθεση με τις άλλες δύο αντίστοιχες εθνικές επετείους, η ημέρα αυτή του εορτασμού δεν είναι γενική αργία. Έτσι αρκετά βασικά στελέχη μας, έχουν φέτος πιεστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν τους επιτρέπουν να είναι παρόντες τις ώρες της εκδήλωσης. 

Ως αποτέλεσμα έκρινα ότι η μπάντα δεν μπορεί να αναλάβει αυτή την φορά την άκρως απαιτητική υπηρεσία της παρέλασης. Παρ’ ότι είμαστε εθελοντές και όχι επαγγελματίες, δε θα θέλαμε να εκτεθούμε με μια ανεπαρκή παρουσία. 

Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τον Δήμο που διατίθεται να βοηθήσει ώστε να αυξηθούμε αριθμητικά στο μέλλον έτσι ώστε να μην... κάνουμε απουσίες από τις παρελάσεις. Ζητούμε συγνώμη και σας περιμένουμε στην επόμενη εκδήλωσή μας, που θα γίνει το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 20:30 στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στην Χώρα, όπου θα συνεργαστούμε με τη βρετανική ορχήστρα εγχόρδων Allcomers σε μια συναυλία κλασσικής μουσικής με έργα ξένων αλλά και κυθηρίων συνθετών!
Με φιλικούς χαιρετισμούς
ο διευθυντής της μπάντας
και πρόεδρος του σωματείου
Παναγιώτης Λευθέρης